Ratchet & Clank: Rift Apart: sugárkövetés AMD-s videókártyákon csak később!

A sugárkövetés (ray tracing) a játék PC portjának megjelenésekor nem lesz még ott az AMD-s videókártyákon…

 

Az Insomniac Games PlayStation 5-ös játékát PC-re áthozó Nixxes Software bejelentette a PC-s teljesítményre kitérő weboldalán, hogy a sugárkövetés a Ratchet & Clank: Rift Apart PC-s portján eleinte nem lesz ott az AMD Radeon videókártyáit használó PC-ken. Úgy tűnik, hogy technikai problémák mutatkoztak, és ezért kapcsolták ki „a pirosak” GPU-in a technológiát, és addig is a Nixxes az AMD-vel igyekszik mihamarabb megoldást találni a hibákra.

Az imént linkelt weboldalt érdemes felkeresni, mert kifejezetten részletesen elmagyarázza, hogy egyes grafikai beállítás hogyan hat a látványra és a teljesítményre. Bár a játékban magában is örömmel vennénk ezeket az információkat, legalább ők transzparensek azzal kapcsolatban, hogy melyik opció miképp érinti a frame rate-et (sok játék esetében ugyanis csak ott az opció, de emellé a menübe nem raknak rövid tájékoztatást, hogy mi miképp módosít a látványon).

A Ratchet & Clank: Rift Apartról hallottuk már, hogy az RTX IO-t, továbbá a DLSS 3-at támogatni fogja az Nvidiától, de a DirectStorage 1.2-t is GPU-s kitömörítéssel, ami azt jelenti, hogy nagyobb sávszélességgel tudja az asseteket a tárhelyről (SSD) a videókártyára streamelni, és ezzel jobb teljesítményt eredményez. Érdekesség, hogy SSD-t nem kötelező használni, holott az Insomniac Games anno erre hivatkozva mondta, hogy PlayStation 4-re emiatt nem fejlesztették a játékot (sőt, a TeamKill Media is hasonló okból törölte a Quantum Error PlayStation 4-es portját, és erről a mai nap során írtunk már a hírekben).

Úgyhogy akinek Nvidia videókártyája van (mondjuk egy RTX 4070), jobb helyzetben van, ugyanis a mai naptól kapható Ratchet & Clank: Rift Apart PC-s átirata alapból erősebb vizualitásra lesz képes, és ki tudja, hogy mennyi idő kell az AMD-nek és a Nixxesnek, míg ki tudják javítani a sugárkövetést megakadályozó hibákat. Talán csak néhány nap kell nekik.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu