Nem lenne egyszerű egy új Super Smash Bros., állítja a rendezője [VIDEO]

Sakurai Masahiro egy jó értelemben vett elmebeteg figura a játékiparban, de valóban hajlamos volt túlhajszolni magát…

 

Gondoljunk csak bele: az 1992-ben Game Boyra kiadott Kirby’s Dream Land fejlesztését egy Twin Famicomon kezdte. Ez egy Famicom (a NES eredeti, japán kiadása) és egy Famicom Disk System (egy, csak Japánban kiadott floppy-s kiegészítő) kombinációja volt, és nem volt hozzá billentyűzet-támogatás. Ezek után továbbra is a HAL Laboratory-nál dolgozva indította el a Super Smash Bros. franchise-ot, és bár később elhagyta a stúdiót, ahol egy másik géniusz (Iwata Satoru, a Nintendo későbbi, azóta sajnos elhunyt elnöke) is felbukkant, a Smash Bros. felügyelete az ő kezében maradt.

Sakurai tavaly fejezte be a Nintendo Switch egyik killer appjának számító Super Smash Bros. Ultimate DLC-it, és eközben a YouTube-on futtatja csatornáját, ahol a játékfejlesztési tippek mellett a múltjáról is gyakran beszél, ugyanis részben visszavonultnak tekinti magát. (Tehát ugyanúgy áll hozzá, ahogy a Fallout-alkotó Tim Cain is.) A pénteken kiadott videójában a Wii-re megjelent Super Smash Bros. Brawlról (ez volt az első rész, amit a Nintendón kívül, szabadúszóként fejlesztett!), illetve a franchise jövőjéről is beszélt. Nem hiszi úgy, hogy a franchise folytatódhatna az ő közreműködése nélkül, de szerinte lehet bízni abban, hogy lesz új rész, ám a Nintendónak ki kell találnia, hogyan álljon hozzá…

„Egy folyamatban lévő játéksorozat esetében rendkívül ritka, hogy nem az eredeti fejlesztőstúdiót használják, hanem egy új csapatot állítanak össze egy szabadúszó rendező köré. A kérdés most az, hogy mi történik legközelebb? Mármint bármi is következik a Super Smash Bros. Ultimate után. Az egyik lehetőség az lenne, ha a sorozatot leválasztanák az eredeti alkotóról, de egyelőre nélkülem legalábbis nem igazán tudok elképzelni egy Smash Bros. epizódot. Lehet, hogy azt gondolnátok, hogy ez természetes hozzáállás valakitől az én szerepemben, de én objektíven szólva ezt mondom. Ugyanúgy érzek, mint Iwata, amikor megalakítottuk a Smash Bros. Brawl csapatát. Jelenleg nincs olyan emberünk, aki egyszerűen átvehetné a gyeplőt… A Smash Bros. egy hatalmas, fontos IP a Nintendo számára, így joggal feltételezhető, hogy valamikor lesz még egy, de még dolgozni kell azon, hogy kitaláljuk, pontosan hogyan is fog ez megvalósulni. A magam részéről szeretnék továbbra is együttműködni a Nintendóval, ahogyan csak tudok,” mondta Sakurai.

A Super Smash Bros. Ultimate fejlesztése alatt intravénás fúzión volt, mert nagyon megerőltette magát, és nem akart kiesni a pixisből. 2020-ban beismerte, hogy az edzőterem felé menet egyszer elájult, mert kiszáradt és fáradt volt. Néha azért kell pihenni is!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu