Kockázatos lenne szupererőkkel rendelkező karakterre építeni a Resident Evil 9-et

Bár Rosemary Winters kivételes eset volt (és elvileg kánon történetről van szó, ami tehát hivatalosan is a franchise része), nem biztos, hogy a Capcomnak ezt a vonalat kellene folytatnia.

 

Rose ugye Ethan Winters lánya. Ethan őt mentette meg a Resident Evil: Village sztorijában, feláldozva saját. A Shadows of Rose nevű DLC-ben Rose volt a főszereplő, ám tinédzserként, és a sztoriban így a lány végül találkozni tudott apjával, ami talán méltó módon lezárta a Winters-történetszálat, ami a Resident Evil 7: Biohazardban kezdte el. Viszont fel kell tenni egy kérdést: nem lenne túlzottan kockázatos, ha a franchise következő fő része is ilyen szupererőkkel rendelkező karaktert helyezne főszerepbe? (Albert Wesker sem fő sztori-DLC-kben volt irányítható karakter a régebbi részekben!)

A Shadows of Rose jól kiegyensúlyozta a főszereplő hatalmát az erőforrások kezelésével, és így a japán cég nem áldozta fel a túlélő horror irányt. Kérdőjeles még, hogy a Mold (penész), a RE7-8 fő biofegyvere mekkora szerepet kap majd a következő részben. Ha a szupererők megmaradnak az új főhősnek (ha új karakterről van szó), a Capcom eléggé elidegeítené (megint!) a franchise rajongóit, mert a Resident Evil eddig nem látott, túlzottan szokatlan irányba kanyarodna el.

Ha a Mold marad a háttérben az új Resident Evilben, akkor az forrása lehet a főhős szupererejének, de a franchise ismét régi fényében tündököl a Resident Evil 2/3/4 Remake sikereinek köszönhetően. Ott pedig a lőfegyverek vannak használatban a természetfeletti képességek helyett. A Shadows of Rose DLC pedig kiemelte, hogy miképp lehet azokkal a nem evilági ellenségeket is a játékmenetbe hozni. A hangsúly azon van, hogy egy egyensúlyt kell találni aközött, hogy miképp őrizzék meg a régebbi játékok irányát, miközben újítanak.

Ha szupererők lesznek, akkor nem lehet érthetően, elfogadható módon elmagyarázni, hogy az ellenfeleink miképp lettek olyanok, amilyenek, és ha változás lesz, akkor a Resident Evil 5-6-hoz látott túlzott változás következhet be az akciódús játékmenet felé…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu