Végre méltó kihívót kaphat a Steam Deck?!

TECH HÍREK – Egy friss jelentés szerint egy új, PC-s játékokhoz használható kézi eszköz van fejlesztés alatt, amely a Steam Deck dominanciáját készül megkérdőjelezni.

 

 

Ha a közelmúltban megjelent hírek igazak, akkor egy új, kézi PC-s játékeszköz van fejlesztés alatt, amely a Steam Deck versenytársa lehet.

A megjelenés óta több más eszköz is piacra lépett, hogy kihívást jelentsen a Valve készülékének: legutóbb az Ayaneo KUN-ra derült fény, mint a Steam Deck legújabb, hamarosan piacra kerülő versenytársára.

Más készülékek is megvásárolhatóak vagy éppen fejlesztés alatt állnak. Mégis úgy tűnik, hogy a Steam Deck megállja a helyét, mint a legnagyobb játékos a mezőnyben. Ez az a termék, amelyhez az összes többit mérik. Elég sokatmondó, hogy a legtöbb kézi PC-s játékrendszert még mindig az SD riválisaként mutatják be. Most pedig úgy tűnik, hogy egy újabb van készülőben.

Egy új jelentésből kiderült, hogy a Lenovo jelenleg a Steam Deck saját versenytársán dolgozik, amelyet Legion Go névre kereszteltek. Ez az új eszköz állítólag PC-s játékra lesz tervezve Windows 11 operációs rendszerrel. 8 hüvelykes képernyővel rendelkezik majd, Phoenix processzorokkal az AMD-től. A Legion Go megjelenési dátuma még nincs meghatározva. Ám ha a pletykált specifikációk helytállóak, akkor hihetően a Steam Deck életképes kihívója lehet, amikor megjelenik.

Az izgatott játékosoknak mindenképpen szem előtt kell tartaniuk, hogy jelenleg ez a beszámoló korlátozott részletességű. Az információk névtelen forrásokból származnak. Mint ilyen, az új eszköz és a konkrét információk korántsem biztosak. Amíg a Lenovo nem tesz hivatalos bejelentést, a megfigyelőknek óvatosnak kell lenniük azzal kapcsolatban, amit biztosra vesznek.

Másrészt a Lenovo számára nem idegen a PC-s játékpiac, hiszen a múltban már gyártott játékos laptopokat. Továbbá a kézi PC-k piaca jelenleg növekvő üzletágnak tűnik, és nem lenne meglepő, ha több vállalat is beugrana.

A Steam Decknek máris van egy újabb nagy versenytársa, és hamarosan újabbak követik. A Lenovo is lehet egy újabb rivális a jövőben.

Egyelőre úgy tűnik, a Valve megállja a helyét a versenytársak között. A szilárd teljesítmény és a nagyszerű Steam Deck játékok nagy választéka elégedetté teszi a rajongókat. A jövő azonban bizonytalan, és ha a hírek igazak, a játékosok hamarosan a kézikonzolokról beszélgetve azt kérdezhetik, mi lehet a következő Legion Go rivális.

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu