Az Apple beismerte: az amerikai okostelefonos piacon lejtmenet van!

TECH HÍREK – A cupertinói techcég szerint már jó ideje nincs jó helyzetben a hazai pályán a mobiljaival.

 

Az Apple az előző negyedéves üzleti jelentésében azt állította, hogy az iPhone-divízió az április-június időszakban 39,67 milliárd dollárt generált. Bár papíron ez jól hangzik, az előző év azonos időszakával összevetve egy 2%-os csökkenést jelent. A cég nem kerelt, és lényegében elismerte, hogy az Egyesült Államokban már régóta tart a lejtmenet a mobiltelefonos üzletágban, holott az iPhone-okkal húzza be az Apple a legnagyobb pénzt. Emiatt a cégnek kevésbé kellene függenie a mobiloktól, de ez nem lesz egyszerű, rövid folyamat…

Így az Apple-nek vagy a többi üzletágát kell erősítenie, vagy nem kizárólag az Egyesült Államokra kell támaszkodnia. (Ránk felesleges, itt kb. két havi nettó minimálbérnél kezdődik egy iPhone, ha nem egy XS vagy egy alapmodell a kiszemelt készülék…) Emiatt is írta a Bloombergnek dolgozó Mark Gurman a heti Power On hírlevelében, hogy az iPhone 15 előtt hatalmas kihívás áll, miközben sok funkciót a drágább Pro modellekbe tett csak bele az Apple.

„Miután csütörtökön lassú iPhone-eladásokról számolt be, és ezzel az Apple részvényei lecsúsztak, a vállalat nyilvánosságra hozta, hogy „az okostelefonok piaca az elmúlt néhány negyedévben visszaesett az Egyesült Államokban”. Ez kihívást jelent a következő iPhone számára, amely az elmúlt három év legnagyobb frissítésének ígérkezik. Amikor az Apple nagyszabású telefonfelújításokat vezet be – mint tette azt az iPhone 6 esetében 2014-ben, az iPhone X esetében 2017-ben és az iPhone 12 esetében 2020-ban -, az új funkciók általában maguktól eladják magukat. Ezekben a korábbi példákban a vállalat nagyobb képernyőkkel, megújult dizájnnal (az X modell esetében home gomb nélkül) és 5G-kapcsolatokkal indította el a nagyobb frissítési ciklusokat,” írta Gurman.

Az év végi időszak az Apple szekerét is megtolja, de ehhez az kell, hogy az iPhone 14 Pro és Pro Max esetében látott gyártási problémák ne következzenek be. A szeptember közepére tervezett új modelleknél a pletykák szerint mindkét Pro áremelést kap, így az iPhone 15 Pro 1000 helyett 1100 dollár lehet, és hatással lehet a később legyártott készülékekre. Ám van ok bizakodni is, ugyanis az Apple Services, szolgáltatásokra kihegyezett üzletága 21,21 milliárd dollárt termelt az előző negyedévben, 26%-ot kitéve a teljes forgalomból.

Nem lesz a cég dolga egyszerű…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu