Larian Studios: a Baldur’s Gate 3-nál kisebb lehet a következő játék!

Swen Vincke, a Larian vezérigazgatója egy erre utaló kijelentést tett, és meg is tudjuk érteni, ha így gondolkodik.

 

A Baldur’s Gate 3 több mint két évnyi Steames korai hozzáféréses (Early Access) időszak után csütörtökön megjelent, és a SteamDB adatai szerint egyidejűleg 427 ezer játékosa volt a belga stúdió játékának, majd a hétvége során sokan végre szabadidővel rendelkeztek, így a rekordot felsrófolták 700 ezer játékos fölé. Ettől függetlenül ez az eredmény bár kimagasló, a legnagyobb Steames megjelenés továbbra sem a Lariané, ugyanis a Hogwarts Legacy tartja a rekordot 879308 egyidejű játékossal.

Szinte fix, hogy PlayStation 5-ön is nagy eredményeket fog felmutatni a Dungeons & Dragons asztali társasjátékon alapuló (és a BioWare-nél elrajtolt) IP új része, de a Sony nem ennyira transzparens a játékosszámmal. Arra viszont fogadhatunk, hogy a tengerentúl és Európában is a top 5-ben lesz a legjátszottabb szeptemberi játékok listáján. Sajnos a Microsoft konzoljait preferálóknak nincs ekkora szerencséjük, ugyanis az Xbox Series S-en az osztott képernyős co-op nem fut jól, a redmondi cég pedig funkcióparitást igényel, azaz nem lehet kihagyni valamit a kisebb konzolon, hogy csak Xbox Series X-en legyen ott… ezért 2024-ig nem sok esély van az Xbox verzióra.

Eközben Vincke a Bloombergnek azt nyilatkozta, hogy nem tudják még, mit csinálnak a Baldur’s Gate 3 után (Michael Douse, a kiadóvezető a Twitteren azt írta, hogy sok mérnökük most a Xbox Series S co-opjára koncentrál…), de kifejezte, hogy több játékot fejlesztenének egyszerre, továbbá valamilyen kisebb játékot akarnak következőnek, mert Vincke nem akar megint hat évig egyetlen játékon dolgozni. A kijelentését megérthetjük, hiszen bele lehet fáradni abba, ha valamin folyton dolgozunk, és messze még a célvonal.

Az viszont biztos, hogy a Baldur’s Gate 3 hatalmas sikernek bizonyult, és akár a CRPG műfaj egyik korszakalkotó alkotásáról beszélhetünk. Emiatt pedig tényleg semmi gond, ha ezután valami kisebb jön a fejlesztőktől.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu