Marvel’s Spider-Man: ha ez a szimbióta feltűnik a játékban, teljesen új élményben lehet részünk!

A Marvel’s Spider-Man 2 fekete és indákkal teli játékmenete nem lép teljesen új utakra, de egy másik szimbiótával rendelkező játékmenetet igen…

 

 

A szimbiótát viselő Peter sokkal dinamikusabb fejlődést biztosít a karakter számára a folytatásban. A Marvel’s Spider-Man 2 játékmenetének leleplezésében már be is mutatták a szimbióta hangulatára és hangnemére gyakorolt hatását. Ez elkerülhetetlenül azt fogja eredményezni, hogy egy újabb gazdatest válik a Venom néven ismert szörnyeteggé. Érdekes lesz látni, hogyan zárul majd le ez a narratíva.

Ha Peter vagy Miles végül viselné a vörös szimbiótát, és például Carnage gazdatestjévé válna, a játékmenet tele lehet grafikus, vérfürdőt okozó képességekkel.

A Marvel’s Spider-Man: Miles Morales nehéz helyzetbe hozta az Insomniac-ot. A Marvel’s Spider-Man 2-ben kielégítő képességeket kell kitalálnia Peter számára, mert Miles bioelektromosságával és optikai álcázásával mennyire szórakoztató kísérletezni. A fekete ruha megoldja ezt a problémát azzal, hogy Peter egy teljesen új, inakra épülő képességek egész sorát kapja meg. Miközben kötődik a szimbiótához, és továbbra is bizonytalan, hogyan kerül a birtokába, vagy miért engedi, hogy a szimbióta kötődjön hozzá.

Nyilvánvalóan azonban segít a képességeinek bővítésében, és a kinézete is egyedi. A Marvel Pókember univerzumától eltérő testpárnázatot jelent. Úgy tűnik, hogy az Insomniac nagyra becsüli a szimbióta ruhát, és csodálatos módon tiszteleg a szerepeltetése előtt, de még ettől a felfogástól eltekintve is egyszerűen ez az egyik legjelentősebb játékmenetbeli változás, amit a franchise eddig látott.

Már csak ezért is sokkal izgatottabbak lesznek a játékosok a szimbiótával megrakott Peterrel való játéktól, mint amikor a szokásos piros-kék jelmezében van, és talán még Miles saját képességeit is háttérbe szorítja az izgalom szempontjából.

De mivel ez a bizonyos szimbióta nem az egyetlen a Pókember történetében, fantasztikus lehetőség lenne az Insomniac számára, hogy újítson a vörös szimbiótával, és azt is viselhető ruhává tegye.

A vörös szimbióta a Pókemberben szinte mindig is szilárdan kötődött a sorozatgyilkos Cletus Kasadyhez. A pszichotikus páros tökéletesen illik egymáshoz. Ez a párosítás Carnage-ként számos Pókember-képregénysorozat főellensége volt. A Venommal való kapcsolata az egyik legnépszerűbb szál, amit folytatni lehet.

Természetesen sok más szimbióta is van, amelyek az utóbbi időben kiterjedt történetet kaptak a Knullal és az összes hiánypótló, homályos világépítéssel, amit ez a történetszál generált a Marvel számára, de Carnage egyértelműen a legnépszerűbb szimbióta Venom mellett.

Érdekes lesz látni, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 hol zárul, és milyen kenyérmorzsákat hagy egy esetleges harmadik részhez. Norman Osborn Zöld Manóvá válása biztosnak tűnik a már elhintett infók alapján. Nem lenne meglepő, ha az Insomniac ehelyett teljesen belevetné magát egy szimbióta-sagába.

Ha így tesz, egy Marvel’s Spider-Man 3 valahogy bevezethetné a vörös szimbiótát, és a második rész fekete szimbiótájára emlékeztető játékmenetet alakíthatna ki, hogy összekapcsolódjon Peterrel vagy akár Miles-szal. Az Insomniacnak nem kellene ezt elsietnie, ha nem érdemli meg, és talán a fekete ruha lesz az egyetlen szimbióta, amely megjelenik a franchise-ban. Ám az a játékmenet, ahol Peter vagy Miles vörös kaszákkal csapkodhat és más éles szimbiótaeszközöket hajigálhat, félelmetes lenne. Sokkal förtelmesebb és baljósabb útra terelné a sorozatot, mint amilyenre a fekete szimbióta képes lenne.

Forrás: Wikipedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu