Új Twin Peaks-játék érkezhet hamarosan, de van egy csavar a sztoriban!

Két indie fejlesztő úgy dönt, hogy PS1-es grafikával demake-eli a Twin Peaks-et, és egy érdekes játékot készít, amelyet a híres kultikus tévésorozat ihletett.

 

 

Két indie fejlesztő most mutatta be egy Twin Peaks-fangame demóját, amely PS1-es grafikával idézi fel a híres tévéműsort. Ez egy gyakran rejtélyes tévésorozat volt, amely olyan játékokat inspirált, mint a Deadly Premonition, az Alan Wake és mások, így nem meglepő, hogy fangame lett belőle.

A Twin Peaks eredetileg a 90-es évek elején futott, és a híres David Lynch rendezte – az egyik első modern tévéklasszikus volt, ami segített népszerűsíteni a sorozatokat.

Eredetileg mindössze két évadot élt meg. Gyakran használt szürrealista felhangokat egy rendőrségi nyomozós dráma megalkotásához. A visszatérés egy váratlan harmadik évaddal történt 2017-ben. Azóta a rajongók türelmetlenül várják a további, ebben az univerzumban játszódó történeteket.

Most a BlueRose Team, egy két francia fejlesztőből álló indie játékcsapat kiadta a Twin Peaks: Into the Night demóját. A játék leginkább a tévésorozat előtti tisztelgésként készült. A hivatalos történetet követi, néhány kiegészítéssel a csapat részéről. A demó kipróbálásakor a játékosok Dale Cooper különleges FBI-ügynök szerepében játszhatnak, aki Laura Palmer halála ügyében nyomoz Twin Peaks kisvárosában. A játékmenet úgy tűnik, hogy erősen a régi kalandjátékok ihlették. Néhány rejtvényt is tartalmaz, amelyeket a játékosoknak meg kell oldaniuk a továbbjutáshoz. Az esztétika azonban telitalálat. Mind Lynch stílusát, mind a 90-es évek játékgrafikáját nagyon jól idézi a washingtoni kisváros újrateremtése.

A fejlesztők elmondása szerint David Lynch nagy hatású művein nőttek fel. A projekt bárki által letölthető és teljesen ingyenes. Egyelőre azonban csak egy rövid demó érhető el.

Sajnos, ahogy az egy rajongói projekttől elvárható, nincs egyértelmű ütemterv arra vonatkozóan, hogy a játékosok mikor játszhatnak majd a Twin Peaks: Into the Night teljes verziójával, de még évekbe telhet, mire elkészül.

Ez azonban nem az első franchise-beli játék. A Twin Peaks VR még 2019-ben jelent meg egy szabadulószobás VR-játékként, amely a tévésorozatban szereplő számos helyszínen játszódó rejtvényekre összpontosított. A cím azonban nem kapott túl jó fogadtatást. Gyakran kritizálták grafikája, stílusa és érdektelen játékmenete miatt. Így azok, akik valami ehhez az új fangame-hez hasonlót szeretnének játszani, talán inkább valami olyasmivel járnak szerencsésebben, mint például a Deadly Premonition.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu