Ez a friss változtatás ütötte ki a biztosítékot az Xbox-rajongók körében!

TECH HÍREK – A frissített Xbox kezelőfelületen nemrégiben történt változás jó néhány rajongót feldühített, megkérdőjelezve, hogy a változtatás végleges lesz-e vagy sem.

 

 

Az Xbox nemrég frissített felhasználói felületének újabb módosítása sok rajongót frusztrált. Ugyanis a játékokat és az alkalmazásokat nehezebbé vált megtalálni. A tavaly év vége óta tartó kiterjedt tesztidőszakok után itt a konzol éles új dashboard UI-ja. A dashboard utolsó nagyobb frissítése 2020 végén történt.

Mivel az Xbox dinamikus hátterek a Series X és S megjelenésével az egyik legfontosabb testreszabási funkcióvá váltak, a rajongók azt kérték, hogy a műszerfal legyen kevésbé zsúfolt, hogy a mutatós új hátterek több helyet kapjanak a képernyőn való kivirágzáshoz.

Ez azonban csak egy volt a régi felhasználói felület számos problémája közül. Az Xbox beállításai és a Store korábban olyan alkalmazások voltak, amelyek elindításuk után eltömítették a helyet a műszerfalon. Most, a frissített felhasználói felülettel a konzol leggyakrabban használt alapfunkciói, mint a bolt és a beállítások, már nem alkalmazások. A játékcsempék pedig sokkal kisebbek lettek a képernyő alján, így végre a játékosok háttere is csilloghat.

A műszerfal egyik olyan eleme, amely nem változott a frissítéssel, a Saját játékok és alkalmazások csempe elhelyezkedése volt. Mind az új, mind a régi felhasználói felületen közvetlenül a bal oldali, legfrissebb játék csempe alatt helyezkedett el, hogy a játékosok könnyen hozzáférhessenek a tulajdonukban lévő játékok könyvtárához. Azonban elsid 156 rámutatott az Xbox Series X subredditen, hogy a My Games and Apps csempét felváltotta a „Browse the store” csempe.

Ez a változás érthetően felzaklatja a rajongókat. Merthogy úgy tűnik, hogy az Xbox eltekint a játékosok tulajdonában lévő címek gyors és egyszerű elérhetőségének biztosításától. Méghozzá nnak érdekében, hogy több játék megvásárlására csábítsa őket. Ezzel a megváltozott műszerfallal a játékosok játékaihoz és alkalmazásaihoz való hozzáférés a képernyő tetején lévő kis kör ikonra szorul vissza. Bár ez még mindig csak egy kattintásnyira van a bal szélső játékcsempétől, a változás rossz benyomást kelt a rajongókban, akiket egyszerűen nem érdekel a Store könnyebb elérése.

A Game Pass és más játékok reklámjainak szentelt másik három nagy csempével kombinálva a rajongók joggal nem örülnének az új felhasználói felület frissítésének.

Tény, hogy az új műszerfal remekül néz ki. Ám nagy a hangsúly a játékosoknak arra való ösztönzésére, hogy többet költsenek a hirdetésekkel. A My Games és az Apps helyettesítése egy óriási áruházcsempével valószínűleg nem fog kedvezni a frissített felhasználói felületnek a rajongók szemében. Talán ez a változás csupán egy átmeneti teszt. Ám mivel az Xbox Insider programja ilyen tesztelésre szolgál, ez valószínűtlennek tűnik. Ahogy az új műszerfal-frissítés tovább gördül a tulajdonosok felé, az idő meg fogja mutatni, hogy ez az új áruházcsempe hosszú távon megmarad-e.

Forrás: Reddit

Why did they put the store button where the my games and apps button was?
by u/elsid156 in XboxSeriesX

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu