Immortals Of Aveum: újabb csalódást keltő PC-s verzió [VIDEO]

Az Unreal Engine 5 valódi debütálásának is tekinthetjük a játékot, hiszen ez az első AAA cím, ami az Epic Games legújabb engine-jét használja.

 

Tény, hogy a Coffee Stain Studios a Satisfactory-t Unreal Engine 5-ösre frissítette a Nanite és opcionális Lumen-támogatással, de sem ez, sem az Anshar/Bloober páros Layers of Fear-je a Lumen-támogatással nem ér fel egy AAA játék szintjére, amit az Immortals of Aveum képvisel. Eredetileg július 20-án jelent volna meg az Ascendant Studios terméke, de kellett nekik egy hónapnyi finomhangolás, de úgy tűnik, hogy ez sem volt elegendő.

Az Unreal Engine 5.1-et használó játék (Niagara, Streaming Virtual Texturing, World Partition, One File Per Actor) fejlesztői nemrég így dicsérték az Epic Games technológiáját egy blogposztban: „Az a helyzet azonban ezekkel a különböző eszközökkel kapcsolatban, hogy egyik sem felelős azért, hogy az Immortals of Aveum olyan jól nézzen ki, mint amilyen jól fut, miközben olyan jól fut, ahogyan teszi. A varázslat nem csak az Unreal Engine 5.1 egyetlen részében rejlik, hanem abban, ahogyan ezek az eszközök együtt működnek, és ahogyan az egész motor olyan fokú rugalmasságot és modularitást biztosít, ami eddig nem volt lehetséges. Lehetővé tette számunkra, hogy egy hatalmas játékot hozzunk létre egy hatalmas világban, viszonylag kis csapattal, és mindezt úgy, hogy az egész jól nézzen ki és jól fusson – a legkülönbözőbb platformokon.”

Csakhogy egy csúcskategóriás PC-n sem fog jól a játék. Tény, hogy a Lumen-féle megvilágítás néhol kiváló, de a képélesség nem ideális, és post-processing shaderekkel tudják a szakértők ezt kiküszöbölni; néhány textúra távolabbról nem tűnik szépnek; a teljesítmény pedig megkérdőjelezhető, hiába van az AMD FSR 2.2-je és az Nvidia DLSS 2-je és 3-ja opcióként ott. A DLSS 3 használhatatlan: a WCCFTech szerint ezt bekapcsolva szellemképes lesz már a célkereszt minimális mozgatásától, ami egy belső nézetes lövöldözős játékban fájdalmas, de a fejlesztők javítani fogják ezt, és már ki is adtak egy 1,1 GB-os patchet, de a DLSS 3 még rosszabb lett, és a lenti második videóban megfigyelhető, ahogy egyes képkockák kimaradnak.

A DLSS 2 használata marad csak opció, de a Performance mód sem segít, amikor 1080p-ről 4K-ra skáláz fel: egy AMD Ryzen 7 7800X3D, Nvidia GeForce RTX 4090, 32 GB DDR5 RAM, NVMe SSD felállással is jelentősen szaggat itt-ott. A CapFrameX benchmark szerint a frame rate 0,2%-os legrosszabb értéke 30 FPS alá zuhant.

Tény, hogy van egy plusz eszköz (Performance Budget Tool), de ez is hibásnak tűnik. Egy ilyen csúcskategóriás gépen ha ilyen rossz a teljesítmény, milyen lehet a gyengébbeken? Az Immortals of Aveum augusztus 22-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu