Új DOOM lehet készülőben?! Érdekes infó az id Software háza tájáról!

A Bethesda stúdió id Software, amely a Doom, a szeretett első személyű lövöldözős franchise-ért felelős, egy újabb FPS-címet készíthet.

 

 

A 2016-os Doom reboot és a nagy sikerű folytatás mögött álló fejlesztőstúdió, az id Software újabb első személyű játékhoz vesz fel munkatársakat. Több mint három év telt el azóta, hogy az id Software legutóbbi címe, a Doom Eternal makulátlan kritikák és elismerések közepette megjelent. Az Eternal-t még a 2020-as Game Awards-on is az év játékának jelölték, és minden idők egyik legjobb FPS-játékaként méltatták.

Amióta a Doom Eternal utolsó DLC-je, a The Ancient Gods Part 2 egy évvel később, 2021-ben megjelent, a rajongók azt találgatják, hogy az id Software vajon mihez kezd legközelebb.

Miután a The Ancient Gods lezárta a Doom Slayer történetét, és a Bethesda társstúdiója, a MachineGames lett a Wolfenstein-franchise több mint kompetens kezelője, a rajongók a Quake, sőt a Rage felé mutogattak, mint olyan területet, ahová az id Software legközelebb ellátogathat. Mivel ez utóbbi a sokkal kevésbé megbecsült franchise, egy esetleges Quake reboot népszerű jelölt lett. Különösen, hogy a Quake 2 nemrég egy lenyűgöző remaster-t kapott.

Az id Software következő címét övező rejtély kezdhet tisztulni. Ugyanis egy friss álláshirdetés rávilágít a játék valószínű műfajára. Az id Software a LinkedIn-en tett közzé egy álláshirdetést. Ebben egy Senior Weapons and Prop Artist pozícióra keresnek embert. A legfontosabb, hogy a pozíció megköveteli, hogy a jelölt már dolgozott legalább egy első személyű címen. Kicsit rejtélyes, hogy az id Software miért vesz fel ilyen pozícióra, látszólag ilyen későn. Bármilyen nagyobb visszaeséstől eltekintve, és az AAA játékok hagyományos időbeosztása szerint a stúdió következő játékának gyártása közvetlenül a Doom Eternal három évvel ezelőtti megjelenése után, vagy a 2021-es The Ancient Gods Part 2 DLC után kezdődött volna.

Még ennél is fontosabb, hogy az id Software álláshirdetésében járművek is szerepelnek. Érdekes módon a Rage az id Software egyetlen olyan franchise-a, amiben járműveket használnak. Bár természetesen lehetséges, erősen kétséges, hogy az id Software járműveket adna a Doomhoz. Aagy akár egy esetleges Quake reboothoz. Ugyanis ezek a franchise-ok történelmileg a játékosok mozgására és a robusztus first-person arzenálra fókuszáltak. Így marad vagy a Rage 3, vagy egy teljesen új IP.

Ám mivel a Rage 2 2019-ben igen rossz fogadtatásban részesült, nehéz elképzelni, hogy a dicsőített stúdió újragondolja a Mad Max által inspirált apokaliptikus lövöldözős játékot.

A bejegyzés azt is megemlíti, hogy a csapat „AAA játékokat készít.” Az is elképzelhető, hogy az id Software több játékot is készít különböző belső csapatokkal. Ám ez csupán spekuláció. Mivel egyelőre sem az id Software, sem a Bethesda, sem az Xbox részéről nem erősítettek meg semmi hivatalosat. A rajongóknak tovább kell várniuk, hogy megtudják, mi lesz az ünnepelt stúdió új FPS címe. Talán a stúdió jövőre már készen áll arra, hogy leleplezze új projektjét. Hiszen akkor lesz négy éve, hogy megjelent a Doom Eternal.

Forrás: LinkedIn

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu