Szakíthat a kezdetek óta futó hagyománnyal a The Elder Scrolls VI!

Miközben a Bethesda Game Studios (BGS) napokon belül elindítja a Starfiedet, az utána érkező játékra is már gondolni kell.

 

A The Elder Scrolls franchise történetileg nem gyengélkedik, és a TES VI eléggé sok helyről válogathat. Miközben a játékmenet stílusa, illetve pár visszatérő mechanizmus nagy eséllyel visszatér, a helyszín valószínűleg továbbra sem lesz kérdéses. A kontinens, ahol az eddigi részek játszódtak, Tamriel. Ennek több része van (Morrowind, Hammerfell, Skyrim – ugye ismerősen hangzanak ezek a nevek?), tele mitológiával, legendákkal, és ezekből adódóan drámai küldetésekkel.

Eddig nem volt lehetőségünk a többi The Elder Scrollsban arra, hogy Tamriel egészét felfedezhetjük, mindegyik részben felbukkan a Tamrieli Császárság (Tamrielic Empire), és bár néhol nem közvetlenül a Császár uralkodik, a talpnyalói jelen vannak. Ha a The Elder Scrolls V: Skyrim történetét követi a VI, akkor Tamriel jelentősen megváltozhat, ugyanis a Skyrim vége felé a Császárság addig nem látott szintre süllyedt. Polgárháború robbant ki a Császárság és a Stormcloak-frakció között, és ha az utóbbi nyer, nagy fordulat történhet a kontinensen. Ráadásul ott van a Sötét Testvériség (Dark Brotherhood) történetszál is, ami a Császár meggyilkolásáig is vezethet. Ezekből adódóan hatalmas döntést kap a játékos karaktere Tamriel jövőjéről… a történet végére nem maradhat császár és hatalom a régóta uralkodó birodalom kezében.

A BGS ebből adódóan a The Elder Scrolls VI-ban megdöntheti a Tamrieli Császárságot. Lehet, hogy a történet ennek végnapjaiban játszódhat, vagy akár akkor, amikor már összeomlott a rendszer. Az utóbbi forgatókönyv esetében teljesen új megközelítést alkalmazhat Todd Howard és csapata, és talán a Microsoft ezúttal is szabad kezet hagyna a BGS-nek, cserébe persze a játék ezúttal is khagyná a Sony konzolját.

Igaz, ne számítsunk egyhamar a The Elder Scrolls új részére, hiszen a Starfield után még kelleni fog néhány év, és mivel a Starfielddel együtt a The Elder Scrolls VI-ot is a 2018-as E3-on jelentette be, jobb lesz türelmesnek lenni…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu