A Sony jobb, a Microsoft rosszabb eladásai a jelenlegi konzolgenerációban

Ha összevetjük a megjelenéstől számított időtartamokat vizsgálva a Sony és a Microsoft két-két konzolját, akkor a két cég két eltérő irányt vázol fel.

 

A korábban az NPD Group néven futó Circana jelentése szerint miután tavaly júliusban az Egyesült Államokban megugrott a PlayStation 5 eladása, a Sony terméke piacvezetővé vált, és a cég szerint a PS5 ezt a pozícióit 2025-ig biztosan képes lesz megtartani. Az elemzők úgy látják, hogy a PlayStation 5 eladásai a kezdeti készlethiány ellenére is már 5%-kal le tudta hagyni a PlayStation 4 értékesítéseit, ha azonos időszakot vizsgálunk a megjelenésüktől számítva. Még a PlayStation 3-mal összevetve is elképesztő adatot kapunk: az akkoriban forradalmi technológiájú, de cserébe elképesztően drága konzol 87%-kal gyengébb „az unokánál”!

A Microsoft térfelét is érdemes megvizsgálni. Az Xbox Series X és a technikai korlátokkal már most küszködő Xbox Series S (lásd a Baldur’s Gate III példáját…) az Xbox One rajttól számított eredményeihez képest 10%-os lemaradásban van. Ráadásul úgy, hogy eleinte az Xbox One-hoz kötelezően kaptuk a Kinectet is, és emiatt többet kellett érte fizetni mint a PlayStation 4-ért. És ÍGY hozott össze a két Xbox Series egy ekkora lemaradást!? Az Xbox 360-hoz képest viszont 6%-os előny van, szóval a helyzet furcsa, hiszen az X360 egy évig egyedül képviselte az akkori next-gent…

2023 során a Nintendo Switch is jó eladásokat ért el az Egyesült Államokban, és ebben a májusban megjelent The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is szerepet játszott. Az előző hónapban a Switch végre maga mögött hagyta a Nintendo Wii amerikai összeladását, és alig 1 millió példányra van az Xbox 360 ottani értékesítéseitől. A PlayStation 2 talán már behozhatatlan lesz, ugyanis ehhez még 5 milliót kellene csak arrafelé eladni, ami egy hat és fél éve kapható konzolnak nem egyszerű feladat, és a nagy N nem fog árat csökkenteni.

A Circana még kiemelte a hordozható PC-k növekvő piacát is, amiről ma még szó lesz az egyik, hamarosan megjelenő készülék miatt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu