PlayStation Plus Essential: melyik játékokkal kezdhetjük 2023 őszét? Jön az áremelés!

A Sony ezúttal részben volt csak sikeres a szivárgások megakadályozásában (valószínűleg azért, hogy legalább változatosabb legyen a szituáció, nem pedig ugyanaz hónapról-hónapra…).

 

Szóval gyakran az történik, hogy billbil-kun a Dealabsen, illetve Twitteren fel szokta fedni (rosszabb esetben több nappal is!) a Sony hivatalos bejelentése előtt, hogy a PlayStation Plus előfizetői melyik három játékot adhatják ingyenesen a katalógusukhoz a következő hónapban. Ez a forgatókönyv részben bekövetkezett, ugyanis a szivárogtató ismét felbukkant, de ezúttal nincs akkora szerencsénk, ugyanis nem volt biztos benne, hogy mi a teljes lista, így ezúttal csak egy játékról hullott le a lepel, és mivel ez egy többnyire friss címnek nevezhető, valószínűleg a Sony ezzel a játékkal számol húzócímként szeptemberre…

A húzócím a Saints Row reboot lesz a Volitiontól (zárójelben mindig megemlítjük a célplatformokat: PlayStation 5, PlayStation 4). Valóban nem olyan régi játék, ám a minőségen (itt az írástól a játékmenetig bármibe bele lehetne kötni…) már el lehet gondolkodni. Nem nevezhető olyan hatalmas címnek. Ezzel az erővel a Forspokent is az előfizetőkhöz vághatnák egy-két hónapon belül. De mi a másik két játék? Itt már hivatalosra váltunk (tehát a szivárgás nem tévedett). A második játék a Black Desert – Traveler Edition (PlayStation 4; ez egy MMORPG), a harmadik pedig a Generation Zero (PlayStation 4).

A három játék október másodikáig lesz elérhető ingyenesen. Essen szó az áremelésről is: a Sony szeptember 6-ától a 12 hónapos, tehát éves PlayStation Plus mindhárom szintjét drágábbá teszi. A PlayStation Plus Essential egy évre 72 euró lesz (~29 ezer forint), a PlayStation Plus Extra 126 euró lesz (~51 ezer forint), míg a PlayStation Plus Premium 152 euró (~61 ezer forint).

Emlékeztetőképp felsoroljuk, hogy az augusztusi (ismét megkérdőjelezhető minőségű…) listán mik vannak, ugyanis szeptember negyedikéig (hétfőig) azokat még be lehet pótolni, ha esetleg eddig kimaradtak volna. Az augusztusi húzócím a PGA Tour 2K23 (PlayStation 5, PlayStation 4), ami kizárólag a golfrajongóknak lehet jó választás. Aztán ott van még a Dreams (PlayStation 4) a Media Molecule-tól, amit talán túlzottan is későn tettek az előfizetőknek így elérhetővé. A hónap indie címét a Death’s Door (PlayStation 5, PlayStation 4) tölti be.

Mint mindig, így ezúttal is fel kell tenni a szokásos kérdést: vajon ennél erősebbet nem tudott volna a Sony felmutatni? A PlayStation Plus Premium sem nagyon éri meg (a régi játékokkal szinte alig bővül a szolgáltatás)…

Forrás: PS Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu