Ezért jóval több az új thriller a videójátéknál, amiből készült az Öt éjjel Freddy Pizzázójában

MOZI HÍREK – Közmondásos, hogy a videójátékokból nagyon nehéz jó filmet készíteni – például mert a néző nem játékos, így nem tudja irányítani a karaktereket –, az Öt éjjel Freddy Pizzázójában alkotói azonban nem rettentek meg a feladattól.

 

A több folytatást megért játékban, melynek kódneve FNaF (a Five Nights at Freddy’s-ből) egy éjszakai biztonsági őr, Mike kalandjait lehet átélni, aki egy bezárt pizzériára vigyáz. Arról nem értesítették, hogy éjszaka valamilyen természetfeletti erő mesterkedése folytán megelevenednek azok az animatronikus plüssállatok, amelyek hajdan, a nyolcvanas években a gyerekeket szórakoztatták.

A játékban Mike-ot akarják megkaparintani a vérengző plüssállatok, hogy őt is animatronikus rémmé alakítsák, a filmben viszont a biztonsági őr kislánya, Abby a célpont. Ez logikus lépés az alkotók részéről, hiszen az előzetes azt sejteti, hogy a plüssökbe a pizzériában megölt gyerekek lelkei költöztek, nekik pedig igazán nem lehet felróni, hogy szeretnének szert tenni még egy játszópajtásra. Fontos szerep jut még a filmben egy csinos rendőrnőnek is, aki afféle kalauz a pizzéria rejtélyes világában, de sejteni lehet, hogy ennél fontosabb feladat is jut neki.

Ahogy az sem kizárt, hogy a filmet gyártó Blumhouse már megint franchise-ban gondolkodik, ahogy tette azt eddig is kis költségvetésű, de nagy bevételű thrillerjeivel. Így meglehet, a rémisztő plüssök legközelebb kilépnek a pizzázó falai közül, hogy szintet lépve terrorizálják a közönséges halandókat.

(Five Nights at Freddy’s – hazai bemutató: 2023. november 2.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu