Marvel’s Spider-Man 2: Peter és Miles sok helyet fog követelni az SSD-nken!

Talán érdemes lesz beruházni egy 2, esetleg 4 terabájtos NVMe SSD-be, mert a PlayStation 5-ben alapból rendelkezésünkre álló 825 GB hely lassan nem lesz több játékra elegendő.

 

A Marvel’s Spider-Man 2 Countdown néven futó Twitter-fiók közölte, hogy az Insomniac Games következő játékának nem kevés hely fog kelleni, és ezt az információt a hamarosan megjelenő, limitált példányszámban elérhető PlayStation 5 dobozán találta. A Marvel’s Spider-Man 2-nek a doboz szerint 98 GB hely fog kelleni. Ezt kontextusba úgy helyezhetjük, ha megemlítjük, hogy egy PlayStation 5-ös Blu-ray lemez, ami általában BDXL formátumú, 100 gigabájtnyi adatot képes tárolni. Azaz majdnem telepakolták a játék assetjeivel (feltehetőleg 4K-s textúrák, tömörítetlen hangok, több hangsáv az eltérő szinkronokhoz…) a lemezt.

Természetesen ennél több helyet lesz érdemes szabadon hagyni a PlayStation 5-ünk SSD-jén, ugyanis lesznek patchek a játékhoz, így jobb, ha 100 GB-ot veszünk alapnak. A játékban két Pókember lesz (nem véletlenül írtuk a címbe, hogy Peter és Miles, ugyanis Peter Parker és Miles Morales is irányítható lesz, ráadásul eltérő képességekkel és küldetésekkel), így a dupla élvezethez lényegében dupla tárhely szükségeltetik.

Augusztus folyamán a Sony közölt pár technikai részletet a Marvel’s Spider-Man 2-ről, amit aztán törölt később, de az internet nem szokott felejteni. Az Insomniac Games játéka Fidelity és Performance grafikus módokkal rendelkezik majd, és előbbi 30, utóbbi pedig 60 FPS frame rate-re fog törekedni eltérő felbontásokon. A HDR-t támogatni fogja, de a fényerőt, a kontrasztot állíthatjuk, a mozgás közbeni elmosódást (motion blur), a filmszemcsés effekteket és a chromatic aberration-t ki/bekapcsolhatjuk.

A Marvel’s Spider-Man 2 megjelenési dátuma PlayStation 5-ön október 20-a lesz, úgyhogy ez is egyike azon címeknek, amik októberben esnek a nyakunkba (nem viccelünk, de úgy 6-7 nagyobb kaliberű játék ebben a hónapban fog megjelenni; ilyen például a minimálisan elhalasztott Alan Wake II is). A PC-s változatra legkorábban 2025-ben számíthatunk a Sony-t ismerve…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu