Testek: egy új időutazós nyomozós sci-fi sorozat a Netflixen, amelyben a múlt és a jövő összefonódik [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az évek óta népszerű krimisorozatok és gyilkosok utáni hajszák mellett valami frissítően újat láthatunk a képernyőn. A Testek címet viselő Netflix produkció nem kevesebbet ígér, mint egy határokon és évtizedeken átívelő rejtélyt. A sorozat négy főszereplője ugyanazt a félelmetes gyilkosságot próbálja megoldani, mindegyikük egy-egy különböző korszakban.

 

A Testek Si Spencer képregényéből készült, és olyan zavarba ejtő rejtéllyel foglalkozik, amely akár a Dark vagy az 1899 sorozatokból is kiléphetne. A történet négy különböző időszakban, 1890-ben, 1941-ben, 2023-ban és 2053-ban játszódik, és mindegyik időszakban ugyanaz a rejtélyes holttest kerül elő. A szereplők távoli időkben és helyeken élnek, mégis ugyanazon az ügyön dolgoznak, és mindenki valamilyen módon kilóg a sorból vagy különleges.

Az 1890-es részekben a viktoriánus London szolgál színtérül, ahol DI Hillinghead nyomozót Kyle Soller alakítja. A második világháborús időszakban a lengyel zsidó DS Whiteman szerepét Jacob Fortune-Lloyd játssza, és egy titkos küldetésen vesz részt. Ezt a szálat az Orson Welles által főszerepelt ‘A harmadik ember’ inspirálta.

A sorozat ‘jelen idejű’ 2023-as részében DS Hasan, akit Amaka Okafor formál meg, egy szélsőjobbos demonstráció során talál rá a holttestre. Ez a szál nem annyira a gyilkosság körül forog, mint egy titokzatos fiatal körül, aki Hasant a holttesthez vezeti. A 2023-as történetben inspirációt merítettek a ‘A becsület védelmében’ című brit sorozatból.

A 2053-as jelenetekben egy közeljövőben járunk, ahol a disztópiába süllyedt London ad otthont a történetnek. Itt DC Maplewood, akit Shira Haas alakít, és Elias Mannix, a diktatórikus rendszer egyik vezetője, akit Stephen Graham játszik, kerülnek szembe egymással. Elias már a 2023-as szálat is érinti, így láthatjuk, hogy alakul át élete az idők során.

A sorozat október 19-én kerül bemutatásra a Netflixen, a brit sci-fi thrillert pedig Paul Tomalin vezényelte le, a ‘Manchester sötét oldalán’ alkotója.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu