Kírúgtak iszonyú sok embert az Embracer cégtől és ez a Borderlands/Remnant franchsite-t is fejlesztő/kiadó a Gearbox Publishinget is érinti!

A LinkedIn-en jelentek meg hírek a kiadónál történt elbocsátásokról, de egyelőre nem tudni, hány embert érint a leépítés.

 

Állítólag egy sor elbocsátást hajtott végre az Embracer a Gearbox Publishing leányvállalatánál. Az elbocsátási hullám a kiadónál már júniusban elkezdődött – számolt be a Game Developer, a lokalizációs szakember Allan Jacquemart például akkoriban a LinkedIn-en posztolt erről.

„Sajnos senki sem látta előre, de az én és a júniusban kezdő kollégáim szerződését a próbaidőnk utolsó napján (ami történetesen a születésnapom is volt, juhé) fel kellett bontani. Egyszerűen a csoport átszervezésének áldozatai voltunk”.

Az elbocsátások a jelek szerint folyamatban vannak, Steve Gee vezető üzletfejlesztési menedzser szerdán szintén a LinkedIn-en tette közzé, hogy őt is elbocsátották a Gearbox Publishingtől. A Gearbox legutóbbi kiadott címe, a Remnant 2 a múlt hónapban jelent meg, és éppen júliusban vezette az amerikai havi slágerlistákat. A Gunfire Games címéből néhány nap alatt egymillió darabot adtak el.

A GamesIndustry.biz megkereste a Gearbox Publishinget kommentárért. Az elbocsátások az Embracer átszervezési programjának az eredményei, amelyet júniusban jelentettek be egy „kihívásokkal teli évet” követően. Akkor Lars Wingefors vezérigazgató azt mondta, hogy nem volt világos, pontosan hány embert érint ez. Azóta az Embracer idén augusztus elején bezárta a Campfire Cabalt, még egy évvel a megalakulása után sem, a veterán stúdiót, a Volition Games-t pedig éppen tegnap, 30 éves fennállása után. Az Embracer e hónap elején jelentette be első negyedéves eredményeit, és 47%-kal nőtt a nettó árbevétele.

Forrás: Gameindustry.biz

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu