Final Fantasy XVI: két DLC-n és a PC porton dolgozik a Square Enix [VIDEO]

Egy ingyenes frissítést is kapott a japán kiadó kicsivel több mint két hónapja megjelent játéka.

 

A Seattle-ben megrendezett PAX Westen volt egy kerekasztal-beszélgetés, ami Voices from Valisthea (Valisthea hangjai) néven futott. Itt jelen volt Yoshida Naoki, azaz Yoshi-P is, aki a Final Fantasy XIV után a Final Fantasy XVI producereként dolgozik a projekten. Ő egy videóüzenetben erősítette meg, hogy miképp alakul a tizenhatos végső fantázia jövője. Idézzük (kissé lerövidítve) Yoshi-P üzenetét:

„Alig több mint két hónap telt el a játék megjelenése óta, és rengeteg visszajelzést kaptunk a játékosoktól világszerte. A fejlesztőcsapat és én is figyeltük a streameket és a videókat különös figyelmet fordítva arra, hogy mi a véleményetek a Final Fantasy XVI-ról. Mindent beleadtunk a játék megalkotásába, ezért nagy öröm ennyi különböző reakciót látni. Ezért őszinte hálánk kifejezéseként egy ingyenesen letölthető frissítést adtunk ma ki. A tartalmi frissítésnek két fő része van.

Először is elhoztunk egy fegyverskin funkciót. Ez lehetővé teszi, hogy Clive fegyverének megjelenését bármely más, birtokodban lévő pengére cseréld, miközben megtartod az aktuálisan felszerelt fegyver statisztikáit. A frissítés második része nem csak Clive, hanem Jill, Torgal, Ambrosia és Joshua számára is bevezet egy alternatív kosztümöt. Az alapértelmezett és a kiegészítő opció között bármikor válthatsz majd azzal játszva, amelyiket jobban szereted. Remélem, kihasználjátok majd ezt a két új skincserélő funkciót, miközben továbbra is felfedezitek és élvezitek Valisthea minden egyes szegletét.

Továbbá azok számára, akik először játszanak a Final Fantasy XVI-tal, megragadtuk az alkalmat, hogy a felhasználók visszajelzései alapján néhány kisebb változtatást is beiktassunk, például új kontroller gombkiosztásokat. Ha tehát még nem ismered a játékot, bátorítalak, hogy vedd kézbe, ha már rendelkezel egy PlayStation 5-tel. Ahogy korábban említettem, nagyon sok véleményt és reakciót láttunk a Final Fantasy XVI játékosok közösségétől. De egy dolog, ami különösen erősen érződött, hogy az emberek többet szeretnének látni Valisthea történetéből és több időt tölteni a lakóival. Ennek eleget téve a fejlesztőcsapat két részletben kezdett el dolgozni a fizetős DLC-ken.

Végül, bár a Final Fantasy XVI PlayStation 5-exkluzívként jelent meg, tisztában vagyunk vele, hogy sokan kértétek a PC-s változatot. Engedjétek meg tehát, hogy megragadjam az alkalmat és hivatalosan is bejelenthessem, hogy a PC-s verzió fejlesztése jelenleg is folyamatban van. Remélem, hogy még az év vége előtt több információval tudunk szolgálni mind a DLC-kről, mind a PC portról, úgyhogy maradjatok velünk,” nyilatkozta Yoshida.

A lenti első videó bemutatja az új skineket, de figyelmeztetnünk kell, hogy spoilereket tartalmazhat! A második videó a PAX Westes beszélgetés. A PC port pedig Yoshida kommentje alapján nem jön ki még idén, úgyhogy a hat hónapos exkluzivitás lejárta után nem fog még karácsony előtt pár nappal felbukkanni, hanem csak 2024 elején lesz érdemes számítani rá…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu