Elvetette az Apple a 14,1″-os iPad Pro terveit?

TECH HÍREK – Állítólag a cupertinói techcég tervezte, hogy idén kiad egy óriás iPad Pro-t, ám végül meghátrált.

 

Jelenleg a legnagyobb kijelzőjű tablet, amit az Apple értékesít az iPad Pro branding alatt, 12,9″-os, és mini-LED kijelzőjű. A Bloombergnek író Mark Gurman a Power On hírlevelében azt írta, hogy a tervek szerint 2023 során leleplezte volna a cég a 14,1″-os változatot is, de végül elvetette az elképzeléseit. Az AppleInsider úgy véli, hogy inkább a 13″-os modellre koncentrál az Apple, ami 2024-ben rajtol el OLED kijelzővel, illetve M3-as chippel. Áttervezett Magic Keyboardot is támogatni fog; ez alumíniumból áll, és a tapipad mérete is nagyobb lesz az eddigieknél.

Gurman nem nyilatkozott a 14,1″-os iPad Pro sorsáról, így arra sem utalt, hogy egyáltalán fejlesztés alatt áll, de a korábbi pletykákból azt hallani, hogy az Apple továbbra is dolgozik rajta. Az egyik azt mondta, hogy a nagyobb mérettel több hely lenne a kijelzőn, és egy módosított iPadOS futna rajta, amivel akár két nagy felbontású kijelzőt egymáshoz lehetne kötni.

Egy másik pletyka pedig arról szólt, hogy az Apple a nagyobb tabletet nem az M3-as chippel, hanem az M3 Pro-val tesztelte volna, és az alap chipet a 13″-os modellnek tartaná fenn. Logikus elképzelés, mert a nagyobb kijelzőhöz erősebb specifikáció dukál, máskülönben nem lenne sok értelme a modell piacra dobásának, így ha ebbe megy az M3 Pro chip, akkor az izmosabb árcímkének létjogosultsága lenne. Arról viszont nincs szó, hogy a 14,1″-os iPad Pro milyen kijelzőt kapna. Ha a 13″-os OLED lesz, akkor ez lenne a minimum a nagyobb tabletnek is.

Mindez még nem hivatalos, de a pletykák alapján az Apple prototípusokat tesztelt az erősebb rendszerlapkával (SoC = system-on-a-chip), és nem valószínű, hogy a cég végül a kukába vágja az iPad Pro-val kapcsolatos terveit. Mindössze idő kell, mire megszületik az M3 és az M3 Pro chip, ha tippelnünk kellene.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu