Kritikai sikereket elért, népszerű PS4 RPG-k érkezhetnek PS5-re?!

Az Entertainment Software Rating Board (ESRB) nemrégiben közzétett besorolásai két magasan értékelt RPG PlayStation 5-ös verziójára utalnak.

 

 

Két, jelenleg PlayStation 4-re elérhető klasszikus szerepjáték hamarosan PlayStation 5-re is megjelenhet. Ugyanis az ESRB frissített besorolást adott ki a The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3 és 4 játékhoz. A Falcom-verzumként is emlegetett The Legend of Heroes franchise-t mélyen szeretik a fordulóalapú RPG-k szegmensében. A Trails of Cold Steel 3 és 4 egyaránt a műfaj még mindig virágzó modern példáinak tekinthető. Ez a két RPG hamarosan PS5-re is megjelenhet.

A The Legend of Heroes Cold Steel ága csak egy a sok közül a Falcom-verzumon belül. Az eredeti Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 2013-ban jelent meg először, bár a nyugati lokalizáció csak 2015-ben érkezett meg. A 2., 3. és 4. epizód 2016-ban, 2019-ben, illetve 2020-ban érkezett nyugatra, utóbbi zárja le az ívet. Az évek során végül mind a négy játék megjelent PC-re, PS4-re és Switch-re. Nyugaton csak a Falcom-verzum legújabb darabja, a The Legend of Heroes: Trails into Reverie jelent meg PS5-re.

A Nihon Falcom a nemrégiben közzétett ESRB-besorolásból ítélve azon dolgozhat, hogy a PlayStation 5-re is eljuttassa a fordulóalapú RPG-k könyvtárának további darabjait.

Az ESRB kiadványa szerint a The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 3 és a The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 4 is megkapta a PS5-ös kiadásra vonatkozó besorolást. Hogy egyértelmű legyen, hivatalosan nem erősítették meg, hogy a szerepjátékok PS5-re is megjelennek-e.

Sajnos az ESRB-besorolások nem adnak további információt a két játék esetleges PS5-ös megjelenéséről. Az ESRB-besorolás csak egy besorolási összefoglalót tartalmaz. Utóbbi utal a fantasy erőszakra, a szuggesztív tartalomra és a káromkodásokra. Mindazonáltal a PS5 platformként való feltüntetése mindkét játék esetében nem tűnik véletlennek.

A Nihon Falcom Trails-sorozatának rajongói már régóta várják a híreket a 2021-ben megjelenő The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki (Trails in the Dark), a sorozat tizenegyedik játékának lokalizációjával kapcsolatban. A sorozat régebbi játékainak PS5-portja örvendetes meglepetés lesz. Már, ha hivatalosan is bejelentik. Nem valószínű azonban, hogy a portok érdemi változtatásokat kapnak majd. De elképzelhető, hogy a két játék teljesítménynövekedést kaphat.

Ami azt illeti, hogy a kiadó NIS America mikor jelentheti be ezeket a PS5 portokat, vagy más Falcom-verzummal kapcsolatos bejelentéseket, nem terveznek semmilyen nyilvánvaló eseményt.

Tavaly október elején volt egy Falcom-hét. Ezt 2023-ban ismét megrendezhetnének, de ezt még nem jelentették be. A Nihon Falcom RPG-inek rajongóinak csak türelmetlenül kell várniuk, hogy a NIS America nyilvánosságra hozza terveit.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu