Starfield vs. Cyberpunk 2077 – van értelme összehasonlítgatni a kettőt?!

Ne hasonlítsd a Starfield-et a Cyberpunk 2077-hez, mondja a tervező. Igazságtalan lenne a kritika?

 

 

A Bethesda Game Studios új akció-szerepjátéka, a Starfield rengeteg pozitív kritikát kapott. Azonban mások rámutattak a hibákra is, pl. az AAA-játék 1000 felfedezhető bolygójának vizuális, hmm, „részletességére.”

Egy videó vírusként terjedt el a közösségi médiában, miután a játékot a Cyberpunk 2077-hez hasonlították, és azt állították, hogy a játékból hiányzik a CD Projekt Red 2020-as címének részletgazdagsága és realizmusa. A Cyberpunk 2077 vezető küldetéstervezője, Patrick K Mills szerint azonban az összehasonlítás igazságtalan és képmutató.

A The Doctor által a Twitteren megosztott videó, amelyben a Starfield részletességét és realizmusát a Cyberpunk 2077-hez hasonlítja, már több mint 19 millió megtekintést és több mint ezer újraposztolást ért el.

Mills is a reposztolók között volt. Ám kritikusan nyilatkozott az összehasonlításról, megjegyezve, hogy a Cyberpunk 2077 is nevetség tárgyává vált a megjelenésekor.

„Hogy változnak az idők” – írta. „Ez az álkritika aktívan árt a közönségnek a médiummal való interakcióra, és én utálom, de nagyon vicces látni, miután hány száz ilyen készült a Cyberpunk 2077 nevetségessé tételére.”

A videóhoz hozzászólók közül néhányan egyetértettek azzal, hogy ez nem volt tisztességes. Sokan megjegyezték, hogy a Cyberpunk 2077 is rengeteg kritikát kapott a megjelenéskor. Mások szerint a Cyberpunk 2077 annyira jó, hogy igazságtalan más játékok mércéjeként használni.

„A Cyberpunk egyik mindenkori kedvenc játékom, de még mindig úgy gondolom, hogy elég furcsa összehasonlítani egy játékot a megjelenéskor egy olyan játékkal, amelynek évekig kellett csiszolódnia. Szerintem mindannyian emlékszünk arra, hogy a Cyberpunk milyen szar volt a megjelenéskor, mert nagy volt a nyomás, hogy konzolokon is fusson, és hogy évekbe telt, mire felragyogott” – reagált az egyik ember. „Emlékszem, amikor az emberek a cyberpunkot a GTA 4-hez hasonlították” – írta valaki más.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu