Baldur’s Gate III: a Larian Studios fejlesztői teljes pánikban voltak a játék lehetséges fogadtatása miatt! [VIDEO]

Bár a Baldur’s Gate III kritikai sikert ért el, a fejlesztőcsapat, a Larian Studios, félve várta, hogy mi lesz a játék sorsa. A stúdió alapítója, Swen Vincke beszámolt arról, hogy a megjelenés előtt attól tartottak, a játék hibáktól lesz hemzsegő, ami rossz értékeléseket vonz. Még akkor is rettegtek, amikor már tudták, hogy magas színvonalú tartalommal állnak elő, hiszen az óriási elvárások és technikai nehézségek együttesen nyomasztották őket.

 

Baldur’s Gate III nem csak a játékosok, de a kritikusok szívét is megnyerte, és jelenleg 96 ponttal büszkélkedhet mind a PC-s, mind a PS5-ös változat a Metacritic oldalán. A játék ezzel 2023 egyik legmagasabban értékelt alkotása lett, és a 30. helyen szerepel a teljes játékrangsorban. Annak ellenére, hogy sokan azt hinnék, a Larian Studios magabiztosan lépett a piacra, Swen Vincke, a projekt vezetője elismerte, hogy komoly aggodalmaik voltak.

Egy Dungeons & Dragons YouTube interjúban Vincke megosztotta, hogy féltek olyan közepes értékelésektől, mint a 6/10 vagy a 7/10, és attól, hogy technikai hibák miatt az egész projekt kudarcot vall. Nem a játékmenet vagy a történet minőségétől tartottak, hanem a lehetséges technikai malőröktől.

Kiderült, hogy nem csak a Larian Studios fél az AAA játékok gyakori technikai hibáitól, melyek az utóbbi időben sajnálatosan gyakorivá váltak. Vincke elmondása szerint egy rendkívül komplex rendszer esetében szinte elkerülhetetlenek a hibák, amik a játék élvezetét is befolyásolhatják.

Bár Baldur’s Gate III sem mentes a hibáktól, a játék mégis élvezetes maradt és a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a javításokon. A második nagy frissítés például augusztus 31-én érkezett, amiben többek között javították a játék teljesítményét és kibővítették Karlach történetét.

A játék fogadtatása olyan erőteljes, hogy komoly versenytársa lehet a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomnek az év játéka címért, amely szintén 96 ponton áll a Metacriticen. Korábban úgy tűnt, hogy a Zelda vitathatatlanul megnyeri ezt a címet, de Baldur’s Gate III sikere izgalmas versenyhelyzetet teremtett az idei The Game Awards-on.

Forrás: Dungeons & Dragons YouTube

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu