Forza Motorsport: több grafikus módot kap a két Xbox Series konzol [VIDEO]

Az Xbox Series X és az Xbox Series S között lesz egy kisebb eltérés a turn 10 Studios legújabb játékában, amelynek címéből elhagyták a nyolcas számot…

 

A minap a Microsoft elindította a játék marketingjének utolsó fázisát, ugyanis a megjelenés már kevesebb mint egy hónapra van. A lent látható videóban az újjáépített Maple Valley-t, illetve a Hakone Circuit-et és a Grand Oak Raceway pályákat láthatjuk működésben. Klobrille közölte a Twitteren, hogy milyen grafikus módokra számíthatunk konzolon. Xbox Series X-en kapásból három lehetőség is rendelkezésére fog állni a versenyzőknek.

A Performance mód 4K felbontáson törekszik 60 FPS-ra. A Performance Ray Tracing bekapcsolja a sugárkövetést a versenyek közben, de a felbontás már nem natív 4K, hanem dinamikus, a frame rate pedig másodpercenként 60 képkocka. A valós felbontás az utóbbi módban nem ismert, és valószínűleg addig nem fogjuk megtudni, amíg a Digital Foundry nem végzi el az elemzését (minden nagyobb játékkal megteszi, szóval csak idő kérdése). A sugárkövetés használata a Gran Turismo 7-tel szemben nagy előny, ugyanis a Polyphony Digital játékában a versenyek alatt nem kapcsolhatjuk be. A harmadik opció a Visuals: natív 4K felbontás, sugárkövetés a versenyekben, illetve 30 FPS.

A VGC pedig az Xbox Series S grafikai opcióiról írt. Itt három helyett két módot kapunk, de egyikben sem lesz sugárkövetés, ami egyre gyakoribb a játékok XSS verzióiban (lassan belátja a Microsoft is, hogy a konzol visszafogja a nagytesót). A részletek itt nem nagyon tisztázottak, de a Performance módban dinamikus felbontás mellett kapunk 60 FPS-t, miközben Quality módban „maximum” felbontáson másodpercenként 30 képkocka a cél. (Valószínűleg nem 4K-ra, hanem 1440p-re gondoltak, de ez csak egy tipp a részünkről…)

A Forza Motorsport október 10-én fog megjelenni Xbox Series-re és PC-re, de ahogy az megszokott a belsős fejlesztésű, first-party játékoknál, az Xbox Game Passon is megtalálhatjuk majd.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu