Forza Motorsport: mekkora grafikus javulás történt a 7-hez képest? Megmutatjuk! [VIDEO]

A Forza Motorsport 7 és a Forza Motorsport (furcsa leírni így…) grafikai összehasonlítása csak idő kérdése volt.

 

A minap már említettük, hogy a sajtó most két kézzel szórja az előzeteseket és információkat a Turn 10 Studios következő játékáról, amiről a legutóbb mi azt közöltük, hogy milyen grafikus módokat kap majd Xbox Series X-en, illetve Xbox Series S-en (természetesen eltérésekkel, ugyanis az XSS-ből kispórolják a sugárkövetést, azaz a ray tracinget). De eddig nem nagyon láttunk közvetlen összehasonlítást az előző Forza Motorsport és a nemsokára megjelenő felvonás között!

Cycu1 készített egy összehasonlító videót az Xbox One-ra és az Xbox Series-re készült játék között, és természetesen úgy a korrekt, ha ugyanazon a pályán látjuk működésben a két generációt, így mindkét játékban a Maple Valley terül el szemeink előtt. A grafikai különbségek szembeötlően erősek, de azért meg kell ismételnünk, hogy hat év alatt jelentős előrelépések történtek a vizualitás (és a hardver) terén. Persze PC-n még erősebb különbségek adódhatnak, ugyanis egy Intel Core i9-13900K + Nvidia GeForce RTX 4090 + 32 GB RAM hármassal és egy PCIe Gen5-ös NVMe SSD-vel nagyon erős látványt és stabil teljesítményt kapunk a Forza Motorsportban, miközben a Forza Motorsport 7 2017-ben ezekkel még nem rendelkezhetett…

A Forza Motorsport is sajnos beleesett abba a trendbe, hogy nem folytatja a régebbi részek számozását, hanem az első résszel azonos elnevezést kapja a legújabb rész (ilyesmit követett a szeptemberi PlayStation Plus Essential kínálatában levő Saints Row reboot, vagy az idén megjelent Layers of Fear is). Mindenesetre a játék megjelenése már nincsen messze, de októberben nem lesz időnk élni (meg pénzünk se semmire), ugyanis ez is akkor fog megjelenni kb. 9-10, vagy inkább 11 másik nagyobb játékkal egyetemben.

Október 10-én rajtol el a Forza Motorsport Xbox Series-re és PC-re, de az Xbox Game Pass-on is láthatjuk majd. Beraktunk egy másik videót, ami az első részt veti össze a nyolcadikkal.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu