PlayStation Plus: a rajongók nagyon kiakadtak – nem elég az áremelés, még ez is kellett?!

A PlayStation Plus-rajongók szerint a legújabb ingyenes játékok az „utolsó szöget” jelentik a koporsóban, miután megemelték az árakat.

 

 

A Sony PlayStation Plus szolgáltatása az előfizetők számára számos videójátékot, valamint online játékokat és egyéb előnyöket kínál. A legtöbbször, legalábbis a közelmúltig, nem számított, hogy a három szint közül melyikre fizettél elő. Mindegyik megfelelő ár-érték arányt kínált.

A PlayStation Plus Essential havonta egy kis választékot kínál a játékokból, amelyek mindaddig játszhatóak maradnak a könyvtáradban, amíg aktív előfizetéssel rendelkezel. Emellett online játékokat, kedvezményeket és egyéb kedvezményeket, például DLC-ket is kínál.

Ezután következik a PS Plus Extra, amely mindent kínál, amit az Essential szint tartalmaz, de sokkal nagyobb választékkal a PlayStation 5 és PlayStation 4 címekből. Végül a PS Plus Premium mindent kínál, amit az előző két szint tartalmaz, de még több PS5 és PS4 játékot, valamint PS1, PS2, PS3 és PSP címekből álló választékot. Ráadásul felhőalapú játékot és demópróbákat is tartalmaz.

Tény, hogy a kínált játékok választéka szubjektív. Ám nehéz volt azt állítani, hogy az egyes szintek nem nyújtottak kielégítő értéket. A Sony azonban 2023 augusztusában jelentős áremelést jelentett be a PS Plus szolgáltatáshoz. Ez nem nyerte el a közösség tetszését. Különösen azért, mert a szolgáltatás semmi újdonsággal nem bővült. Ha valami, akkor az áremeléssel egy időben bejelentett Essential szint játékkínálata sem volt túl meggyőző. A PS Plus 2023. szeptemberi kínálatát olyannyira rossznak ítélték, hogy egyes előfizetők nem voltak hajlandóak letölteni őket.

A negatív fogadtatás miatt tehát nem csak az áremelés, hanem az Essential tierben 2023 szeptemberére bejelentett játékok miatt is, ez a hónap lehetőséget kínált a Sony számára, hogy kijavítson néhány hibát, és visszaszerezze ügyfelei kegyeit.

Sajnos úgy tűnik, hogy ez nem így történt. Sőt, egyes PS Plus-előfizetők az Extra és Premium szintek 2023. szeptemberi játékcsomagját az „utolsó szögnek” nevezik a koporsóban. Ennek megfelelően az e havi játékok a közelmúltban egy Reddit-fonal egyik forró vitatémája voltak. Ismét le kell szögezni, hogy minden játék értéke egyénfüggő.

„Ez volt az utolsó szög. Lemondtam az automatikus megújításomat a következő évre. Már nem találok értéket ebben a szolgáltatásban. Jobban járok, ha egy évre fizetek a GameFly-ért” – kiáltott fel LonzosJohnson. „Néhány játék remek, de nem éri meg az áremelést” – válaszolta metabdd.

„Lemondtam a PS Plus tagságomat, ezek az áremelések nem indokoltak” – mondta overlord-33. „Olyan, mintha a Sony mindent megtett volna, hogy csalódást okozzon a játékosoknak ebben a hónapban” – tette hozzá egy elégedetlen TeamLeaderLupo.

Nagyon érdekes lesz látni, hogy a Sony a karácsonyi szezonhoz közeledve úgy dönt-e, hogy néhány nagyágyút is bevesz az előfizetéses szolgáltatásába, kiköszörülendő a csorbát…

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu