Apple A17 Pro: csak egy fejlett A16 Bionic az új éllovas iPhone chip?

TECH HÍREK – A cupertinói techcég talán csak trükközött az A17 Pro chippel (amire már négy nagyobb játékot is bejelentett az Apple; erről már írtunk is).

 

Az A17 Pro a mobilos ipar első 3 nanométeres chipsetje lehet, de a teljesítménymérések szivárgása szerint csak egy kicsivel erősebb az elődnél, az A16 Bionicnál (többmagos tesztekben <10% a teljesítményjavulás mértéke; a GPU esetében pedig ~20%). A kínai Twitter-helyettesítő Weibón bukkant fel valami, amit Revegnus osztott meg a Twitteren, és ebből megtudhattuk, hogy miért is nincs olyan nagy teljesítménybeli javulás.

A szivárgás szerint az A15 Bionic, a kettővel ezelőtti chip kódneve H14C volt. Az A16 Bionic kódneve más lett (H15), viszont az A17 Pro esetében felettébb gyanús, hogy nem H16 lett, hanem H15 Coll. Ha teljesen új szilikon lenne, akkor a kódnévnek is másnak kellene lennie, de mivel Revegnus szerint az A17 Pro nem más, mint egy módosított, megemelt órajelő, több optimalizálással rendelkező A16 Bionic és egy plusz GPU mag, talán nem véletlen, hogy „tizenötös” maradt, és a valódi fejlődést az A18 Pro, A18 Bionic, vagy akármi is legyen a chip neve, de az fogja csak bemutatni.

Szintén a Twitteren bukkant fel egy pletyka az iPhone 16-ról és az iPhone 16 Plusról. Állítólag a frissen előrendelhető, számunkra megfizethetetlen iPhone 15/15 Plus páros lesz az utolsó két mobil, amiben nem magas képfrissítési rátájú kijelzőt használ az Apple, de a ProMotion kifejezést Majin Bu nem használta a tweetjében, így a 2024-es mobilokban is lehetnek ezen a téren eltérések. Lehetséges, hogy a Pro és Pro Max készülékekben lesznek 120 Hz-es kijelzők, míg a két olcsóbb változatban 90 Hz-est használhat az amerikai techcég, mivel az Apple Vision Pro is 96 Hz-et tud maximum és ezt is csak filmnézés közben.

A kijelzőkben jártas Ross Young szerint az Apple mindegyik iPhone 17-ben, tehát 2025-től kezdve LTPO technológiát használhat, és addig a 16-os alap és Plus verziója a tizenötös párosban látott LTPS panelokon maradhat költségcsökkentés érdekében. Addigra talán hardveresen is lesz számottevő fejlődés.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu