id Tech 8: az id Software játékonként új engineváltozatot készít?

Mivel régebben a Microsoft azt akarta, hogy saját fejlesztésű engine-t lenne jó használni, talán érdeklődhetnének Phil Spencerék az id Software-nél!

 

A korábban John Carmack és John Romero nevével fémjelzett id Software szinte kizárólag saját technológiát használt a játékaihoz. Legyen szó a DOOM-ról, a Quake-ről, vagy akár az Enemy Territory: Quake Wars-ról, a játékok legtöbbször valamelyik id Tech engine-en futottak. A legutóbbi játékuk, a DOOM Eternal is házilag kifejlesztett technológiát használt. Ez volt az id Tech 7, amit azóta senki más nem alkalmazott, holott a Bethesda felvásárlásával a Microsoft nyugodtan igényelhette volna a technológiát, hogy aztán valaki más bevesse az Xbox Game Studios-családban…

De eközben már elkezdték a nyolcas verziót létrehozni. A LinkedInen egy engine programozó, aki 2019 óta dolgozik az id Software-nél, megemlítette az id Tech 8-at a profilján. Ezt azóta kiszerkesztette, és már csak id Tech látható a weboldalon, de a Twitteren Timur222 közzétette a screenshot, ám később ő arról írt, hogy arra kérték a kulisszák mögött a játékipari állásokra koncentráló felhasználót, hogy törölje az id Tech 8-as posztját, ami meg is erősíti, hogy a stúdió tényleg ezzel foglalkozik éppen.

Marty Stratton, a DOOM Eternal felelős producere már 2020-ban, a játék megjelenésekor arról beszélt, hogy az engine-t frissíteni szeretnék: „Amikor arról beszéltünk, hogy a játékot a lehető leghamarabb és a lehető legjobb minőségben és a lehető legjobban csiszolva adjuk ki, akkor vissza kellett vennünk ezt az erőfeszítést, szóval ez olyasmi, amivel szó szerint most állunk készen arra, hogy újra elkezdjünk ezzel foglalkozni, és van néhány érdekes ötletünk. Nem akarok túlságosan messzire menni, mert ki tudja, hogy pontosan mit is csinálunk, de több mindenre lehet használni a technológiát, mint a tükröződések, az árnyékok és a valós idejű világítás. Van néhány nagyon jó ötletünk, amelyek szerintem nem csak a játékosok számára nyújtanak majd jobb élményt, de néhány dolog, amiről beszélnek, a fejlesztők számára is jobbá és könnyebbé teszi a játékélményt.”

Vajon milyen játékot készít az id Tech 8-on az id Software? Egy új Quake, esetleg?

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu