Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: elképesztő kritikák – végre sikerült a lehetetlen a CDPR-nek?!

A Cyberpunk 2077 Phantom Liberty kritikáiból sugárzik az az elismerés, amit a CDPR hányattatott sorsú játéka végül is kiharcolt magának…

 

 

A Cyberpunk 2077 várhatóan hamarosan feltámad. Az ingyenes 2.0 frissítés és a Phantom Liberty bővítmény megjelenése után a CD Projekt Red várhatóan megvalósítja a játékkal kapcsolatos elképzeléseit. Az új frissítés kiegészíti ezt a hatalmas bővítést, megváltoztatva az olyan alapvető rendszereket, mint az AI, a perkek, a képességfák és még sok más. A CD Projekt Red óvatosan optimistán nyilatkozott a Cyberpunk 2077 soft rebootjáról. A bővítményről nemrég jelentek meg a kritikák.

Bár a Phantom Liberty még néhány napra van a megjelenéstől, a bővítményről szóló kritikák rendkívül pozitívak, a Metacritic-en 27 értékelés után 90/100-as pontszámot értek el!

Miért fontos ez? A Cyberpunk 2077 a megjelenéskor a játékipar egyik legnagyobb kudarca volt. Rávilágított a csiszolt kiadás fontosságára. A CD Projekt Red azonban az új tartalommal és a 2.0-s frissítéssel igyekszik jóvátenni a hibát.

 

Néhány a főbb kritikai orgánumok pontszámai közül:

  • IGN 9/10
  • Gamespot 10/10
  • Gamingbolt 9/10
  • VGC 4/5
  • PCGamesN 9/10

 

A Cyberpunk 2077 már a Phantom Liberty megjelenése előtt is sok rajongót megnyert magának, és a játékipar egyik szép megváltástörténetévé vált. A CD Projekt Red megjegyezte, hogy a játék a közelmúltban több mint 500 ezer pozitív értékelést ért el a Steamen. A pozitív értékelések pedig már 2023 júliusában az összes értékelés 80%-át tették ki.

Így a színpad már készen állt arra, hogy a Phantom Liberty lenyűgözze a közönséget, és úgy tűnik, ez sikerült is. A bővítmény kihasználja a játék erősségeit, és a Cyberpunk 2077 legjobb részeit új elemekkel kombinálja.

 

 

Bele sem merünk gondolni, hogy a Cyberpunk 2077 milyen fogadtatást kapott volna, ha 2021 végén jelent volna meg, maga mögött hagyva a PlayStation 4-et és az Xbox One-t.

 

 

Mit tud nyújtani a Cyberpunk 2077 Phantom Liberty?

 

A Cyberpunk 2077 legújabb fejezete a Dog Townba kalauzolja el a játékosokat, amely Night City új kerülete. Ez a helyszín különálló, és gyorsan megalapozza magát, mint a játék univerzumának emlékezetes kiterjesztése. A bővítmény korai részeiben a játékosok nyomornegyedeket és elhagyatott épületeket ismerhetnek meg. Megismerhetik ennek a kerületnek a problémás történetét, ami olyan környezeti történetmeséléshez vezet, amelyet több kritikus is dicsért.

A bővítmény további erős részei közé tartoznak a szereplőgárda új tagjai, például Solomon Reed. Idris Elbra karakterként nyújtott alakítását a Phantom Liberty elbeszélésének egyik fő erősségeként emelték ki. A Cyberpunk 2077 játékrendszerei az új harci forgatókönyvben tündökölnek. A frissítést követően az új RPG-mechanikák jelentősebb szerepet játszanak minden tűzharcban és találkozásban.

Az akció és az RPG játékmenet ezen keveredése feldobja a DLC-ben bemutatott díszleteket és harci összecsapásokat, amelyeket a CD Projekt Red szinttervezése még jobban kiegészít a Dog Townban.

A Phantom Liberty számos pozitív tulajdonsága ellenére néhány kritikus rámutatott néhány kisebb hibára. Egyes üzleteknél előfordult, hogy a képkockasebesség leesett. A felhasználói felület hibái és egyéb hibák jelentek meg, amelyek a bővítés során kisebb foltokká váltak az egyébként kivételes élményen.

Meg kell jegyezni, hogy a CD Projekt Red a videós értékeléseket a stúdió által biztosított felvételekre korlátozta, ami ahhoz vezetett, hogy egyes csatornák a megjelenés napjáig késleltették a videós értékeléseket.

Forrás: Metacritic

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu