Daryl Dixon már megint „azt” csinálja?! A Walking Dead nem tud újat mutatni…

MOZI HÍREK – Daryl Dixon legújabb spinoff sorozata erősen indult, de folytatja Daryl egy nevetséges témáját, ami a The Walking Deadben végig állandó volt. (VIGYÁZAT! Spoiler-veszély a 2. epizódot illetően!)

 

 

A The Walking Dead: Daryl Dixon eddig többnyire pozitív kritikákat kapott. Ám folytatja ugyanazt a fárasztó témát Daryl (Norman Reedus) számára, amit az egész The Walking Deadben láthattunk. Mivel Daryl ilyen ikonikus karaktere a franchise-nak, nem meglepő, hogy rengeteg problémával szembesült a sorozat során. Daryl több epizódban szerepelt, mint bármelyik másik karakter a sorozatban. Így ő a legvalószínűbb, hogy veszélynek van kitéve.

Ráadásul rettenthetetlensége miatt szinte elkerülhetetlen, hogy bajba kerüljön, ezért a The Walking Dead folytatja a karakter egy ismétlődő trendjét.

A sorozatban eltöltött idő alatt Daryl életében az egyik állandó dolog, hogy hajlamos arra, hogy elfogják. Gyakran konfrontálódik másokkal, ami közvetlen okaként szolgálhat annak, hogy állandóan fogságban találja magát. Mégis az abszurditás határát súrolja.

 

Daryl Dixon-t ismét elfogják a 2. epizódban

 

A Daryl Dixon 2. epizódjában a főhőst ismét elfogják. Ezúttal Daryl helyzete közel sem olyan rossz, mint a korábbi találkozásoké. Ám egy pillanatra Daryl még mindig komoly veszélyben találja magát. Jelenlegi célja, hogy segítsen Laurent (Louis Puech Scigliuzzi) kiszabadításában Észak-Franciaországba, hogy hazajusson. Ő és társai kénytelenek gyalog menni, miután elhagyják a lovukat. Daryl üldözőbe veszi a lövészt, csakhogy csapdába fut, és a sorozat legújabb csoportjának kiszolgáltatva találja magát. Szerencsére nincs rossz szándékuk, és a szövetségesei lesznek.

Még ha ez a pillanat sokkal kevésbé is jelent hosszú távú fenyegetést, folytatja azt a trendet, hogy Darylt folyamatosan elfogják. Ez az ismétlődés talán nem ártott Daryl Dixon történetének vagy tempójának, de ha nem sikerül megtörni a rossz szokásokat, akkor a sorozat jövője bajban lehet. Eddig a spinoff egyfajta friss levegőt jelentett a The Walking Dead franchise-on belül. Önálló története sok olyan vonást visszahozott, ami eredetileg olyan jóvá tette a The Walking Deadet, de még hosszú út áll előttünk.

Az, hogy Darylt már ilyen korán elfogták, lehetőséget hagy arra, hogy ez többször is megtörténjen, feltéve, hogy megerősítik a Daryl Dixon 2. évadját.

Darylt már számos alkalommal elfogták a The Walking Deadben

 

Az, hogy Daryl fogságban találja magát, túlzottan is téma a The Walking Deadben. Megdöbbentő, hányszor történt már meg. Kivéve a Terminus, a CDC és Negan (Jeffery Dean Morgan) bemutatkozását, ahol a legtöbb, ha nem az egész csoportot elfogták, számtalanszor rabolták el egyenként. A legjelentősebb az lenne, amikor a Saviors bezárta őt. Darylnek volt egy egész sztori-íve, ahol megpróbálták megtörni és rávenni, hogy csatlakozzon a csoporthoz. A Walking Dead 11. évadában megismételték ezt a Daryl-történetet, amikor a Reaperekkel tették ugyanezt.

A Reaperek fogságába esett Daryl kénytelen volt a csoport részévé válni, mielőtt végül belülről leszámolt velük, hasonlóan a Claimers-szel kapcsolatos történetéhez.

Őt is Woodburyben tartotta fogva a Kormányzó (David Morrissey), ahol újraegyesült a testvérével. Darylt és Michonne-t (Danai Gurira) is elfogta egy csapat gyerek, akik megbélyegezték őket, ami hozzáadódik a sok sebhelyhez, amit az apokalipszisben eltöltött idő eredményeként visel. Annak ellenére, hogy már annyiszor fogságba esett, a The Walking Dead: Daryl Dixon nem hajlandó szabadulni a toposztól, és talán nem is kell sokáig várni arra, hogy ismét fogságban találja magát.

Forrás: Vulture

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu