Hotel Barcelona: amikor Swery65 és Suda51 közösen alkot játékot [VIDEO]

Két és fél dimenziós akciójáték, ami a slasher filmeket parodizálja… ez a jellemzés a Deadly Premonition és a No More Heroes keverékének hangzik, nem?

 

Suehiro Hidetaka (Swery65) korábban a Deadly Premonitionnel lett például ismert, míg Suda Goichi (Suda51) esetében (ha nem a hazai érintettségű Sine Morára gondolunk először) a Shadows of the Damned, esetleg a No More Heroes-sorozat juthat eszünkbe. A két japán fejlesztő most közösen dolgozik a White Owls Inc. ajtajai mögött a Hotel Barcelonán, ami multiplatform, kurrens-gen játékként igyekszik izgalmas akciódús játékmenetet kínálni.

A Hotel Barcelona az Xbox Digital Broadcast során lett bemutatva egy eddig nem látott játékmenetes videóval. A horror történelméből merítő játékban az idegen entitásoktól kezdve a mesterséges intelligencia által feljavított cápákig mindenfélével meg kell küzdenünk, miközben egy végtelen időhurokban ragadunk tele sorozatgyilkosokkal, és csak elhunyt múltbéli énünk segíthet. Ez már felettébb szokatlannak hangzik, de ez a legkevesebb, amit a japán duótól elvárhatunk, nem?

Swery és Suda is megjelent a műsorban, hogy beszéljenek a játékról. Swery (az író és rendező) beszélt a játék szokatlan kezdeteiről. Suda (az eredeti ötlet kitalálója) menet közben, előzetes megbeszélés nélkül kérte arra, hogy jelentsen be egy együttműködést. Megerősítették, hogy Stanley Kubrick Ragyogás című filmje inspirálta. Suda elmondta, hogy ő és Swery együtt dolgoztak a kezdeti koncepción, aztán hirtelen Swery rengeteg munkát végzett a fejlesztésen, és így valósult meg a Hotel Barcelona. A legtöbbször, amikor valaki ilyen szájbarágósdit csinál, a projekt sosem valósul meg, de Swery kivitelezte azt, hogy a rajongók valami izgalmasat kaphassanak.

Mivel a Microsoft Tokyo Game Show-s közvetítése során lett a Hotel Barcelona bemutatva, talán tényleg komolyan gondolja a redmondi techóriás (ami hamarosan befalhatja az Activision Blizzard Kinget is…), hogy Ázsiában is több fejlesztővel kell együttműködniük. A Hotel Barcelona amúgy 2024-ben fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu