Apple iPhone 15: komoly problémák lehetnek az új készülékekkel?!

TECH HÍREK – Hibás kijelzők, túlmelegedés és hasonló nyalánkságok várhatnak a leendő iPhone 15 tulajdonosokra…

 

 

Sötét felhők gyülekeznek az Apple iPhone 15 egén. The Information új jelentése nem állítja, hogy két kínai kijelzőgyártó cég, a Lens Technology és a Biel Crystal valaha is meghamisította volna az Apple-nek küldött jelentéseit. Azt állítja azonban, hogy az iPhone képernyők 30%-át hibásként kidobták. Mindez állítólag több százmillió dollárjába került az Apple-nek. Miután az Apple egy új, az üvegbe vésett vonalkódrendszert hozott létre, a hibaarány mára 10%-ra csökkent. Ám még mindig súlyosan érinti az új iPhone-okat.

Valójában két QR-kód van minden iPhone képernyőjében, és ezeket különböző pontokon, a gyártás különböző szakaszaiban adják hozzá.

Az információ ellentmondásos a kódok méretét illetően: az egyikről azt állítja, hogy homokszem nagyságú, de később ezt 0,2 mm-nek írja le. Lehetséges, hogy a kiadvány a második kódra akart utalni, amely nagyobb, és körülbelül egy zsírkréta hegyének méreteként írják le. De ez a kisebbik az, ami kifejezetten a hibás panelek miatt van ott. Az Apple állítólag 2020-ban milliókat költött arra, hogy a gyártási folyamatba beépítse a kódot, majd a gyártás végén ezt a kész kijelzőt is beolvassa.

Szintén állítólag a Lens Technology és a Biel Crystal korábban megakasztotta az Apple erőfeszítéseit, hogy meghatározzák a hibák valódi arányát. Ám nem magyarázzák meg, hogyan. Bármilyen jelentősen nagyszámú hiba azonban megnöveli a teljes gyártási költségeket.

Valahol azonban minden iPhone kijelzőjén ott van, és ez állítólag nehézségeket okozott. A kód beágyazása eredetileg gyengítette a képernyőt, olyannyira, hogy az ejtési tesztek gyakran mutattak repedéseket az üvegen a kód helyétől kezdve.A speciális mikroszkopikus lencséket használó új szkennelési technikák kifejlesztésével és gyűrűs fényekkel való párosításával az Apple el tudta kerülni, hogy a kódot túl mélyen bevéssék az üvegbe. Azonban az iPhone 15 sem teljesen mentes ettől a gyengeségtől.

Ha az egyik, kisebb kód arra szolgál, hogy a csak állítólagosan hibás kijelzőket nyomon kövessék, akkor a második kód a valódi hibákra szolgál.

A nagyobb kód segítségével az Apple megtudhatja, hogy a két cég közül melyik szállította ezt a valóban hibás kijelzőt. Lehetséges, sőt valószínű, hogy az Apple a gyártónál több információt is rögzít. Valószínűbb, hogy ez a második kód elég részletet tartalmazhat ahhoz, hogy a problémákat a kijelzőgyártás konkrét gyártási tételeire lehessen leszűkíteni.

 

Túlhevülő iPhone 15? Már úton a megoldás!

 

Az Apple elismerte az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeken jelentkező túlmelegedési problémákat. Egy jövőbeli iOS 17 szoftverfrissítés formájában kívánja orvosolni azokat. A vállalat valószínűleg kivizsgálta az ügyet, és arra a következtetésre jutott, hogy néhány harmadik féltől származó alkalmazás is bűnös.

Úgy tűnik, hogy mégsem a legújabb A17 Pro volt a probléma, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az A16 Bionichoz képest hajlamos kicsit több energiát fogyasztani terhelés alatt.

Egy YouTuber szerint az Instagram alkalmazás volt felelős az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékeken továbbra is fennálló túlmelegedési problémáért. Szerencsére szerdán már kiadtak egy javítást, ami enyhítheti a problémát. Emellett olyan alkalmazások, mint az Uber és az Asphalt 9: Legends nevű versenyjáték is hozzájárultak a fent említett problémához. A Forbes-szal megosztott alábbi nyilatkozat szerint az Apple együttműködik ezen alkalmazások fejlesztőivel, hogy minél hamarabb kiadják a javítást.

„Azonosítottunk néhány olyan körülményt, amelyek miatt az iPhone a vártnál melegebben futhat. A készülék beállítása vagy visszaállítása utáni első néhány napban a készüléket melegebbnek érezhetjük a megnövekedett háttértevékenység miatt. Találtunk egy hibát is az iOS 17-ben, amely néhány felhasználót érint, és amelyet egy szoftverfrissítésben orvosolni fogunk. Egy másik probléma a harmadik féltől származó alkalmazások néhány közelmúltbeli frissítésével kapcsolatos, amelyek a rendszer túlterhelését okozzák. Ezekkel az alkalmazásfejlesztőkkel együtt dolgozunk a javításokon, amelyek bevezetése folyamatban van.”

Jelenleg az iOS 17.1 béta fázisban van, így a javítás valószínűleg az iOS 17.1 hivatalos verziójában fog megjelenni.

Korábban egy elemző azt állította, hogy a titánváz és a nem hatékony hűtési megoldás az oka a készülékek túlmelegedésének. Ám az Apple friss nyilatkozata szerint a probléma szoftveres eredetű. Azt is meg kell jegyezni, hogy bár egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a legújabb telefonjaik túlmelegednek, nem mindenki tapasztalja ugyanazt a problémát. Mindez arra utal, hogy ez a jövőbeli frissítés megoldhatja a problémát.

Forrás: The Information, Forbes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu