Kiderült, mitől melegszik és merül le gyorsan az iPhone 15 Pro/Pro Max? [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy bizonyos cég emiatt finoman szólva is leégeti magát az Apple telefonját használó közönség előtt.

 

A kódneve alapján nem éppen vadonatújnak tűnő A17 Pro chip az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékekben túlmelegszik és ez az akkumulátor élettartamára is kihat. Ming-Chi Kuo, egy eelemző szerint a túlmelegedés mégsem a belső felépítésben levő hőelvezetés, illetve a titániumot használó fedlap miatt történik, ugyanis a lent beágyazott videóban más a ludas, és nem biztos, hogy erre gyanakodtunk volna (hacsak nem kezdünk alaposan ellenőrzésbe, hogy mi miatt zajlik mindez…).

iPhonedo videója az iPhone 15 Pro Max és az iPhone 14 Pro Max esetében is bemutatja, hogy mitől lett olyan meleg a mobil, ami már kényelmetlen lenne. Kiemelte, hogy többen több dologra tippelnek, de konkrétumok nem nagyon vannak még. Ő viszont Mark Zuckerberg applikációját, az Instagramot nevezte meg bűnösként a túlmelegedés és az átlagosnál gyorsabban lemerülő akkumulátor mögött. Egy kísérlet alapján az Instagram futtatása alatt jelentősen növekedésnek indult az iPhone 15 Pro Max hőmérséklete…

Ha nyugalmi állapotban voltak a készülékek, a jelenlegi csúcsmodellen nem változott a hőmérséklet, de amint megnyitotta az Instagramot vagy a Twitter-riválisnak szánt Threadset, a készülék folyton túlmelegedett. Egy hőszivárgás-érzékelőt is bevetett, hogy megmutassa a hőmérséklet megugrását. Az iPhone 14 Pro Max is hasonló helyzetbe jutott, miután feltelepítette az iOS 17-et, és ezért nem javasolja az új oprendszer installációját, ha napi szinten használjuk az Instagramot.

A WCCFTech tesztje szerint az iPhone 14 Pro Max az iOS 17 telepítése előtt 98%-os „akkumulátoregészséggel” rendelkezett, de az új operációs rendszerre frissítés után egy hét alatt ez az állapot 94%-ra romlott, ami rövid idő alatt komoly csökkenésnek tekinthető, és ki tudja, hogy hosszabb távon mennyire romolhat az akkumulátor állapota.

Végezetül egy tipp: ha bekapcsoljuk az alacsony energiájú módot (Low Power Mode), akkor ki lehet javítani a túlmelegedési hibát. Kiindulásként nem rossz, de a Metának lépnie kell az Instagram ügyében…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu