Mikor lesz fő játszható karakter egy Star Wars-játékban Darth Vader?

Bár a Star Wars: Battlefrontban lehetőségünk volt a sokak által ismert főgonoszt irányítani, ennél többet is megérdemelne a karakter.

 

Grievous, Dooku, Darth Maul, Palpatine császár, Kylo Ren – csak néhány rosszfiú, akit a Star Wars IP-ből ismerhetünk. Mégsem tudott egyikük sem felnőni ahhoz az ismeretségi szinthez, amit Darth Vader felmutatott. A karaktert tízből kilenc ember szinte azonnal felismer, a tizediknek pedig csak egy kicsit kell segíteni, hogy elmondja, kire gondolunk, és ez nem túlzás: tényleg ő az, amit a George Lucas által útnak indított IP-ből sokan ismernek (még anélkül is, hogy látták volna a filmet).

Impozáns kinézet, egyedi dizájn, és az eredetiben James Earl Jones hangja – ezekkel lehet jellemezni a karaktert, aki ennek ellenére sosem kapott dedikált, őt a középpontba helyező videojátékot. Ha felbukkant valahol, akkor ott egy bossfight szerepe jutott a legtösször rá. A Star Wars: Battlefrontban a rövid játszható időtartam alatt megállíthatatlan Sith karakter, de ez édeskevés ahhoz képest, amit valóban ki lehetne hozni belőle.

A 2008-as Star Wars: The Force Unleashedben az egyik legjobb játszható változatot kaptuk Dath Vaderből, ahogy Kashyyyk falujában kiirthattuk a Wookiee-kat. Pár gombnyomás is elég volt ahhoz, hogy impresszív erejét megismerhessük. De ez mindössze egy küldetés. Ehhez képest tovább kellene gondolni, hogy mit lehet kihozni belőle úgy, hogy ő a főszereplő, mert valamelyest korlátozni is kell, különben mindenkit elpucolna az útból.

A Zsivány Egyes mellett az Obi-Wan Kenobiban, illetve az Ahsokában is felbukkant Darth Vader, így a modernizált, Disney-féle Star Wars alatt is képes értelmes szerepet kapni a karakter, de ehhez az is kellene, hogy Hayden Christensen betöltse ő és Anakin Skywalker szerepét, mert így hiteles lenne az alakítás, és vele nagyon egyszerűen lenne hatékony artworköt tervezni a borítóra, továbbá a marketing sem lenne olyan összetett feladat.

A Disney szólhatna a LucasFilm Gamesnek, hogy valakit kerítsen erre a feladatra. Nem lenne nehéz.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu