Netflix és a többiek: ha vége a sztrájknak, jön az új áremelés!

Hiába emelt már a Netflix az árain másfél éve (már ha az észak-amerikai régiót nézzük), ezt hamarosan a cég meg fogja ismételni…

 

2022 márciusában már volt egy áremelés, szóval viszonylag gyorsan jutott el a játékiparban is terjeszkedni kívánó Netflix az árak feljebb srófolásához. A Wall Street Journal írt arról, hogy amint a Hollywoodban zajló sztrájk befejeződik, akkor a Netflix rögtön ehhez folyamodik majd. Az amerikai írószövetség a múlt héten már egy megállapodásra hajlott a stúdiókkal, de a színészek szövetségének tárgyalásai újrakezdődtek, és még nem született egyezség a két fél között.

A Netflix a sztrájk lezárulta után fogja hivatalosan közleni az áremelés tényét, és nem tudni még, hogy mekkora mértékű lesz (a magyar élelmiszerinflációt látván nekünk sajnos már túlzottan megszokott, hogy minden k… kifejezetten drága), de először az Egyesült Államokban és Kanadában fogják meglépni, és már most ki lehet jelenteni, hogy a világ többi pontja is idővel megkapja az emelt árakat, talán lassan kipörgetve az áremelést, talán mindenhol egy időben meglépve azt.

Több stúdió is kezdetlegesen megállapodott Hollywoodban az amerikai írószövetséggel, és így nagyobb minimálbér lesz, védelmet kapnak a mesterséges intelligencia eszközeivel szemben, kompenzáció is jár, és az írók további pluszt kapnak. Nekik ez jó hír, és így nem fognak teret veszíteni például az OpenAI ChatGPT-jével szemben, megbecsülve munkájukat. (Azért a mesterséges intelligencia nem tud olyan kifinomult feladatot végezni, szóval az apróbb részletekben az emberi elme biztosan köröket tud verni a technológiára, és jobb is, hogy ez a helyzet.)

Nem csak a Netflix fog majd ehhez az áremeléshez folyamodni, így mindegy, hogy melyik streamelő szolgáltatásra fizettünk elő (itt napestig lehetne sorolni őket), nem lesz kivételezés. Legalább ők őszinték erről, és nem az inflációkövető áremelést alkalmazzák, ahogy itthon a szolgáltatók (nevezhetnénk Diginek vagy Vodafone-nak is, de januártól úgyis One lesz a nevük az egybeolvadás után…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu