Egy kultikus PS1-játékból készítenek felújítást a rajongók! [VIDEO]

Bár PC-re is megjelent, az ott bemutatott, csapnivalóan gyenge mesterséges intelligencia miatt jobb is elfelejteni…

 

Körökre osztott, három dimenzióban játszódó harci stratégia. Így is lehetne jellemezni az Infogrames Sheffield House (régebben Gremlin Interactive) által fejlesztett Hogs of Wart, ami már 23 éve, hogy megjelent PS1-re, de egy PC verzió is készült a játékból, amihez hasonlót a Worms mutatott be (és nekik is volt 3D-s próbálkozásuk). A játék nem veszi komolyan magát, és a disznók egymást öldöklése felettébb humoros is tud lenni, és bár nem kapott teljesen pozitív értékeléseket anno, egy kitartó rajongói tábora lett még annak ellenére is, hogy a folytatás terveit elvetették, az eredeti fejlesztők pedig többnyire szétszéledtek már.

A rajongók elkezdtek egy remasteren, a Hogs of War: Lardcore-on dolgozni (mivel az Infogrames utódja, az Atari nem foglalkozik az IP-vel, nem nagyon van jogi akadálya sem…), amelyhez október 17-én, magyar idő szerint délután öt órakor indítanak egy Kickstarter-kampányt, amelyben 150 ezer angol fontot (kb. 67,14 millió forintot) szeretnének egy hónap alatt összeszedni. Több plusz góljuk is van (köztük egy PC port is, ugyanis alapból PlayStation 5-re és PlayStation 4-re fejlesztenek, de van még online játék, új játékmódok, csalások, átszabott, kiegyensúlyozott egyjátékos kampány, achievementek/trófeák, és egy ultra hard nehézségi szint… de nem tudjuk még, hogy mindehhez összesen mennyi pénzt kellene összegyűjteni).

A projekt támogatói tizenhárom szinten fizethetnek be rá, keverve a digitális és kézzel fogható jutalmakat, de itt is még várnunk kell másfél hetet, hogy többet megtudjunk róla. Bár a Steamen kb. 2000 forintért meg lehet venni az eredetit, nem csak az MI tré, hanem a modern konfigokon sem könnyű működésre bírni a háborúzó malacokat. (Akkor marad az emuláció, vagy a kb. 2500 forintos PS1 Classics verzió… amit nem lehet PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en futtatni, wtf, Sony?)

A projekt ígéretes, bár elsőre szokni kell a módosított malaclátványt. Ezt leszámítva a rajongók tudják, hogy miképp lehet sikeressé tenni azt. Sok sikert nekik: a Hogs of War megérdemelné, hogy modernizáláson essen át!

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu