Conan, a barbár: Arnold Schwarzenegger valódi rémtörténeteket osztott meg a forgatásról!

MOZI HÍREK – Arnold Schwarzenegger elárulta, milyen aggasztó forgatási körülményekkel kellett szembenéznie a Conan, a barbár forgatásán, amely a színész egyik kitörési szerepe volt.

 

 

Arnold Schwarzenegger elmesélte, milyen veszélyes forgatási körülmények uralkodtak a Conan, a barbár kulisszái mögött. Az 1982-ben készült film a színész egyik áttörő akciószerepének számít. Megelőzte Schwarzenegger másik ’80-as évekbeli kiemelkedő filmjét, A terminátort. A fantasy-akciót 1984-ben folytatás követte, és a pletykák szerint Schwarzenegger főszereplésével egy Conan, a barbár 3 is készülhetne.

A Conan, a barbár című filmre reflektálva Schwarzenegger elárulta, milyen kimerítő körülmények között dolgoztak a forgatáson. Az új önsegítő könyvében, a Be Useful: Seven Tools for Life-ban Schwarzenegger azt állítja, hogy csúnya kaszkadőrmunkákat kellett elvégeznie, többek között meg kellett harapnia „egy igazi, döglött keselyűt, amihez minden egyes felvétel után alkohollal kellett kimosnia a száját”.

Schwarzeneggernek sziklákon kellett szökdécselni kutyák elől menekülve, ami olyan életveszélyes volt, hogy közben megsebesült, de úgy, hogy „egy olyan sebet tépett a hátán, amelyet negyven öltéssel kellett összevarrni”.

„Megtanultam lovagolni lovon, tevén és elefánton. Megtanultam, hogyan kell nagy sziklákról leugrani, hogyan kell hosszú köteleken mászni és lengni, hogyan kell magasból lezuhanni. Gyakorlatilag egy másik szakiskolába jártam, ebbe a leendő akcióhősöknek szólóba. Milius [a Conan rendezője] ráadásul mindenféle szörnyű sz*rságot csináltatott velem. Sziklákon másztam át, felvételről felvételre, amíg az alkarom vérzett. Futottam a vadkutyák elől, akiknek sikerült elkapniuk és berántaniuk egy tüskebokorba. Megharaptam egy igazi, döglött keselyűt, ami miatt minden egyes felvétel után alkohollal kellett kimosnom a számat. (A PETA-nak nagy napja lenne ezzel az egésszel). A forgatás egyik első napján felszakadt egy seb a hátamon, amit negyven öltéssel kellett összevarrni.”

 

A Conan, a barbár forgatási körülményei 2023-ban már igencsak bajosak lennének

 

Bár a Conan, a barbár tartalma megfelel az ilyen kaszkadőrmunkáknak, a feladatok, amelyeket Schwarzeneggernek el kellett végeznie, messze túlmennek azon, ami ma elfogadható lenne. Negyvenegy évvel később nehéz elképzelni, hogy bármelyik színésznek olyan dögevő állatot kellene megharapnia, mint egy keselyű, amely egy halomnyi betegségeket hordozhat.

A forgatási leírás többi része alapján a „lovak, tevék és elefántok”, amelyeken Schwarzenegger lovagolt, szintén megkérdőjelezhető bánásmódban részesülhettek.

Ez nem azt jelenti, hogy manapság nincsenek olyan esetek, amikor a színészeket hasonlóan intenzív feladatok elvégzésére kérik fel. Leonardo DiCaprio híres róla, hogy nyers bölénymájat evett A visszatérő (The Revenant) forgatásán. Bár ez nem hangzik olyan groteszknek, mint a keselyű-falatozás, DiCaprio erőfeszítése mégis durva ember-állat interakció egy újabb forgatáson.

Schwarzenegger írásában megemlíti a PETA-t, ami a People for the Ethical Treatment of Animals (Emberek az állatok etikus bánásmódjáért) nevet jelenti. A PETA mint szervezet gyakran kifogásolja az állatokkal való bánásmódot a filmvásznon, többek között nemrégiben a Gladiátor 2 és a Jackass Forever kapcsán. A PETA minden bizonnyal „felháborodott volna”, ha tudott volna a Conan, a barbár forgatási körülményeiről, és Schwarzenegger forgatási leírása alapján talán jobb is így.

Forrás: Insider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu