Cyberpunk 2077: Phantom Liberty: egy szinkronhang MI-vel készült!

De nem kell megijedni, ugyanis a szinkronszínész családjának beleegyezésével a CD Projekt RED (CDPR) nem okozott problémát.

 

A Bloomberg írt arról, hogy a lengyel stúdió mesterséges intelligenciát használt, hogy az elhunyt Miłogost Reczek hangját felhasználhassa. Ő Viktor Vektort szólaltatta meg. Reczek több játékban is megfordult (Destiny 2, ahol Speaker szerepe volt az övé, a Detroit: Become Humanben Carl Manfred volt, vagy a The Witcher 3: Wild Huntban ő szólaltatta meg Vesemirt), ám 60 éves korában, 2021 decemberében elhunyt.

Mikołaj Szwed, a CDP lokalizációs igazgatója szerint megfontolták, hogy egy új szinkronhanggal teljesen lecseréljék a régit (azaz Reczek hangsávját kivették volna), de nekik nem tetszett ez az elképzelés, ugyanis így meg tudták az alapjátékban őrizni Reczek hangját, és tisztelegni tudtak a teljesítménye előtt, ugyanis Viktor Vektorként is remekül hozta a formáját a Night City-ben játszódó, belső nézetes RPG-ben.

Reczek családja beleegyezett abba, hogy a karakter megőrizze eredeti szinkronhangját. Szwed szerint nagyon támogatóan álltak hozzá ahhoz, hogy a CDPR egy hangklónozásra képes mesterséges intelligenciát, a Respeechert használja. Valószínűleg a lengyelek rögzítették a hangsávokat valaki mással, majd a programmal módosították úgy, hogy végül Reczek hangján halljuk azt, amit Viktor Vektor mondott (ugyanis például Barack Obama, az Egyesült Államok egyik korábbi elnökét is imitálni lehet a Respeecherrel).

A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re jelent meg, és a játék teljes kiadása (amiről nem az a kérdés, hogy megvalósul-e, hanem az, hogy MIKOR érkezik) is értelemszerűen csak a két kurrens-gen konzolra és PC-re tart, mivel a PlayStation 4 és az Xbox One nem kapta meg a játék egyetlen kiegészítőjét. Viszont folytatás már lesz (ezt pedig főleg az észak-amerikai stúdiójuk készíti, ha nem csal emlékezetünk), miközben a lengyel stúdió a The Witcher első részének remake-jén, illetve a The Witcher 4-en is dolgozik.

Úgyhogy nem mindenki ítéli el a mesterséges intelligenciát.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu