A The Lord of the Rings: Return to Moria friss szemszögből mutatná be Középfölde ikonikus helyszínét [VIDEO]

A Gyűrűk Ura világa már számos játékadaptációt megélt. Ám a Return to Moria egy teljesen új nézőpontból mutatja be Középföldét.

 

 

Ha fantasy-játékról van szó, A Gyűrűk Ura az egyik legnagyobb franchise a műfajban, és The Lord of the Rings: Return to Moria egy újabb történetet elevenít meg, amely Középföldén játszódik. J. R. R. Tolkien szeretett könyvsorozatából egy hatalmas sikerű filmtrilógia és különböző videójátékok készültek. Az évek során a franchise számos rajongója megtapasztalhatta Középföldét különböző játékokban. Azonban a Return to Moria teljesen új nézőpontból ígéri a játékosoknak azt az ikonikus világot, amelyet a rajongók megszerettek.

Habár A Gyűrűk Ura már évtizedek óta kedvelt franchise, a Tolkien-alkotás népszerűsége újból fellendült: a közelmúltban az Amazon Prime televíziós adaptációjával és a filmek lehetséges felújításával a Gyűrűk Ura ismét reflektorfénybe került.

A Return to Moria hamarosan megjelenik, ami azt jelenti, hogy a játéknak esélye van arra, hogy a Gyűrűk Ura franchise új slágere legyen. A survival crafting-megközelítést alkalmazó játék a törpökre összpontosít. Azon dolgoznak, hogy visszaszerezzék a Ködhegységben található otthonukat, Moriát.

 

 

The Lord of the Rings: Return to Moria

 

 

A Return to Moria friss pillantást vet Középföldére

 

Volt már néhány nagy sikerű Gyűrűk Ura játék, mint például a Shadow of Mordor. Ám a Return to Moria valami mást szeretne nyújtani a játékosoknak Középfölde világában. A játék egyik egyedi aspektusa, ami valószínűleg megkülönbözteti majd a többi Gyűrűk Ura játéktól, hogy ez a bizonyos cím a föld alatti dolgokra koncentrál. A bányászatra és a kézművességre való összpontosításnak köszönhetően a Return to Moria teljesen a felszín alatt játszódik. Ez sok rajongó számára kínál majd szórakoztató lehetőséget, hogy Középfölde egy másik oldalát láthassa.

Más, a franchise által ihletett játékok is felfedezték már a föld alatti világot. Például a borzalmasan sikerült Gollum-játék. Ám úgy tűnik, hogy ez lehet az első olyan játék a Gyűrűk Ura franchise-ban, ahol a fő játékmenet nem csak a Moria földalatti bányáira támaszkodik, hanem az egész átfogó narratíva is erre épül. Természetesen voltak már olyan pályák, amelyek ezekben a bányákban játszódtak. Azonban Moria többnyire csak egy konkrét díszletként. Nem „saját karakterként” szerepelt.

Ha hagyjuk, hogy a helyszín és a környezet egy játékban saját karakterré váljon, az segíthet abban, hogy egy játék élettel telibbnek tűnjön, és úgy tűnik, hogy a Return to Moria képes lehet erre.

Mivel ez egy kézműves túlélőjáték, amely a törpöket követi, Moria egyértelműen kulcsfontosságú a játék egészének szempontjából. Ez egy izgalmas betekintést jelenthet Középfölde egy olyan területébe, amelyet általában nem fedeznek fel olyan mélyen, mint ahogy azt néhány rajongó szeretné.

Miután a Gollum-játék megbukott, a Return to Moria ígéretesebb címnek tűnik a Gyűrűk Ura-rajongók számára. A kézműves és túlélő elemek izgalmas módszernek tűnnek Középfölde megtapasztalására. A törpök és Moria nélkülözhetetlenné tétele a játékban csak a crafting-elemek miatt még fontosabb. Nem tudni, milyen titkokat rejt Moria, ám mindaz, amit eddig a játékról tudunk, igencsak ígéretes.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu