A Grand Theft Autoval (is) erősítené a Netflix a játékkínálatát?

A Netflix játéklistája jelenleg eléggé szegényes, de állítólag van egy ötletük arra, hogy a belsőleg fejlesztett projektek mellé miképp húzzák be a nagyobb, third-party projekteket is…

 

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a streaming szolgáltatók egyik legnagyobbika a Hollywoodban látott és bevált receptet kívánja alkalmazni. A cég licencelné a third-party játékokat, hogy a saját fejlesztésű játékok mellé bővebb játéklista álljon az előfizetők rendelkezésére. A site a névtelen forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy a Netflix-előfizetők a következő néhány hónapban mobilos játékokra készülhetnek.

Ezek a játékok a nevesebb IP-re épülnek, így a Squid Game (ezúton kérnénk az idióta magyar címek hanyagolását… senki, de komolyan SENKI nem hívja úgy, hogy Nyerd meg az életed) és a Wednesday (nahát, ezt nem nevezték át úgy, hogy Szerda) is felbukkan így, de az Extraction (Tyler Rake: A kimenekítés…), a Black Mirror (Fekete tükör), illetve a Sherlock Holmes-sorozat is a Netflix tervei között szerepel.

De miközben a first-party, belsős fejlesztések listája lassan duzzad, nagyobb külsős játékokat szeretne a szolgáltatására, így a Bloons TD 6 és a Classic Solitaire mellé már tárgyalásokat kezdett a Netflix a Take-Two-val arról, hogy a Rockstar Gamestől a Grand Theft Auto is az előfizetőknek elérhetővá váljon (a GTA VI-ról lenne szó?). Mondjuk nekik megvan a pénzük erre még akkor is, ha a Take-Two rengeteg pénzt fog elkérni érte (ugyanis ez az IP a kiadó ékköve, és nem véletlenül készül már a Grand Theft Auto VI is).

A Netflix 2021 végén kezdte az Androidos és iOS-es appján keresztül kínálni a mobilos játékokat, dé TV-kre és PC-kre is streamelhetünk ennél nagoybb címeket. Augusztusban korlátozott bétában már felhős játékszolgáltatást is tesztelt a cég (Night School Studio az Oxenfree-től, Mining Adventure a Molehew-tól). Egy eredeti, multiplatform AAA játék is készül a kaliforniai stúdiójukban, amit Chacko Sonny, az Overwatch korábbi felelős producere vezet. Itt dolgozik a kreatív igazgató Joseph Staten (márciusban távozott a 343 Industriestól a Halo-veterán) és a művészeti rendező Raf Grassetti is (ő pedig a Sony Santa Monica Studionál töltötte be ugyanezt a posztot).

Szóval valami készül. Az áremelésből telik majd rá.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu