GeForce Now: szomorú hírt kaptak az európai és kanadai játékosok!

A GeForce Now emeli az árakat Európában és Kanadában, az amerikai árak azonban nem változnak.

 

 

A felhőalapú játékok világában komoly változások történnek. Ugyanis az Nvidia bejelentette, hogy felhőalapú játékszolgáltatása, a GeForce Now egy kicsit drágul Európában és Kanadában.

Egy új blogbejegyzésben az Nvidia november 1-től kezdve emeli a Priority és Founders Ultimat előfizetési szintek árait. Az Nvidia megjegyzi, hogy ha az új tagok november 1-je előtt Priority vagy Ultimate tagságra iratkoznak fel, akkor hat hónapig a jelenlegi árakat tartják meg. Az árak országtól és attól függően változnak, hogy hány hónapos előfizetésről van szó.

Az Nvidia nem említette a bejegyzésben, hogy az Egyesült Államokban emelkedne az árazás, és később a sajtóban a vállalat szóvivője megerősítette, hogy az amerikai felhasználók számára az árazás változatlan marad.

A versenytársakkal, elsősorban az Xbox Cloud Gaminggel ellentétben a GeForce Now kínál ingyenes előfizetési szintet. Ám ez nagyon korlátozott, mivel az ezzel a szinttel rendelkezők egyórás munkamenetre jogosultak. Továbbá csak alacsonyabb felbontásban streamelhetnek játékokat. Ezzel szemben a fizetős előfizetési szintek 4K felbontást kínálnak felfelé, RTX-fejlesztések engedélyezésével és hosszabb játékülésekkel. A csúcskategóriás Premium előfizetés pedig hozzáférést biztosít a fizetős játékosoknak egy felhőalapú játék RTX 4080-as rigjéhez, hogy streamelhessék kedvenc játékaikat.

Az Nvidia 2015-ben bétaverzióban adta ki a GeForce Now-t. A teljes bevezetés öt évvel később következett be. A platform megközelítése más felhőalapú játékszolgáltatásokhoz képest szokatlan. Ugyanis a könyvtára a digitális PC-s játékboltokban, például a Steamben és a PC Game Passban már meglévő játékokra épül.

Nem minden játék érhető el ezekről a portálokról a szolgáltatáson, de az Nvidia hetente frissíti a GeForce Now könyvtár támogatását.

A bejelentés érdekes időpontban érkezik az Nvidia felhőalapú játékszolgáltatása számára, amely az elmúlt években hatalmasat lépett előre. Az Nvidia a tagságtól függően egyre nagyobb teljesítményű szerverekhez kínál hozzáférést. Továbbá megállapodást kötött a Microsofttal, hogy az első féltől származó Xbox-játékokat is a GeForce Now-ra hozza. A szolgáltatás egyben egyike annak a két lehetőségnek, ahol a játékosok a Fortnite-ot mobilkészülékeiken is játszhatják. Tekintettel, hogy a natív mobilverziókat három évvel ezelőtt kivonták az App Store-ból és a Google Play-ből.

Forrás: Nvidia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu