Phil Spencer elárulta, leghamarabb mikor számíthatunk Activision-Blizzard játékokra a Game Passon! [VIDEO]

Az egyesülés körüli korábbi bizonytalanság azt jelenti, hogy 2024-ig nem lesznek Activision-játékok a szolgáltatáson, legalábbis Phil Spencer szerint.

 

 

Tehát az Xbox most már az Activision-Blizzard tulajdonosa, igaz? Akkor a Call of Duty és a Diablo miért nincs még a Game Passon?!?! Ez a kérdés sokakat foglalkoztat mostanában. Most, hogy az Xbox hatalmas felvásárlása végre lezárult. Nemrég az Xbox vezetője, Phil Spencer megjelent az Official Xbox Podcastben, hogy megpróbáljon válaszolni a kérdésre.

A podcast során Spencert arról a nemrégiben érkezett hírről kérdezték, hogy nem fogjuk látni az Activision-Blizzard játékok masszív csökkenését a Game Pass-on közvetlenül az üzlet lezárása után, ahogy azt sokan várták.

Mint rámutatott, a Game Pass rengeteg új játékot kapott anno, amikor az Xbox felvásárolta a Zenimaxot. Alig néhány nappal az üzlet lezárulta után húsz Bethesda-játék került a szolgáltatásra. Köztük a cég legnagyobb franchise-ai.

Hol vannak akkor az Activision Blizzard játékai? Spencer szerint: jönnek. Előbb-utóbb. De a felvásárlást övező szabályozási kihívások miatt egy kicsit bonyolultabb volt a Zenimax-üzletnél. A játékok hozzáadása a Game Passhoz nem olyan egyszerű, mint egy kapcsoló átkapcsolása.

„Az igazság az, hogy az Activision/Blizzard/King esetében a szabályozási folyamat olyan sokáig tartott, és őszintén szólva rengeteg bizonytalanság volt ebben a folyamatban egészen a zárás előtti hétig, vagy annak hetéig, amikor a CMA végül meghozta a döntését, hogy nem tudtunk bejutni, és ebben az esetben főként az Activision-Blizzarddal dolgozni a régi katalógus munkáin” – mondja Spencer.

„Tehát most, hogy az üzlet lezárult, elkezdjük ezt a munkát, de van munka. És… a Twitter-kezelő kiadott valamit, ami 2024-ről szólt, azt hiszem, ez pontos. Szeretném, ha lenne valamilyen titkos ünnepi dobás, ami a következő hetekben jönne, de nincs.”

Spencer a továbbiakban elismerte, hogy az ünnepi, hirtelen drop hiánya „egy kicsit lehangoló”, de megnyugtatta, hogy a játékok jönnek, végül is, beleértve a Diablo 4-et és a Call of Duty: Modern Warfare 3-at is.

Ugyanebben az interjúban megismételte a Call of Duty „100%-os paritását” minden platformon. Beleértve a PlayStationt is, az Xbox és a Sony 10 éves megállapodásának megfelelően.

Az Activision Blizzard Xbox-féle felvásárlása hivatalosan a múlt héten zárult le. Az Xbox 69 milliárd dollárt fizetett azért, hogy több mint egy évig tartó, több országban zajló jogi és szabályozási csatározások után teljesen bekebelezze az óriási játékkiadót.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu