Babylon X: épül-szépül Bábel tornya [VIDEO]

Nem, ezúttal az X nem a Twitterre utal (és nem is kell évente egy dollárt fizetni érte), hanem valami másra.

 

A Mighty Boy Studio fejleszti a Babylon X-et, ami egy fantasy akció-RPG lesz. A csapat tagjai korábban a Flying Wild Hognál, a Saber Interactive-nál, az Owlcat Gamesnél, a My.Gamesnél dolgoztak, központjuk pedig Jerevánban, Örményországban található. Az ókori világ alternatív történelmében játszódik, ahol Bábel tornyát építik, és az emberiség a közelgő apokalipszissel néz szembe. A nyugati és keleti elbeszélés és rendezés legjobb elemeit ötvözi, inspirációt merítve a klasszikus JRPG-kből, például a Final Fantasy sorozatból és a ’90-es évek hollywoodi akció-kalandfilmjeiből.

Ebben az idősíkban felfedezték az energiát, a gravitációt és annak az ősi mágiával való kapcsolatát, ami technológiai fejlődéshez vezetett Babilonban és Egyiptomban. A főszereplők Sámson (egy egykori próféta, aki most szökött rabszolga és bosszúálló) és Leyka, (egy fiatal holdszekta papnője). Összefognak, hogy szembenézzenek haldokló világuk közelgő apokalipszisével, és keressék a válaszokat, amelyek talán megmenthetik azt. Az epikus környezeten túl a fejlesztők arra összpontosítanak, hogy egy egyszerű emberi történetet nyújtsanak, amely érzelmi és személyes hangvételű a játékosok számára. Az utazás során a főszereplők megismerik önmagukat, új életcélt találnak, és talán még szerelembe is esnek. A gyönyörűen megalkotott univerzumon túl a Babylon X robusztus harci rendszert tartalmaz majd taktikai elemekkel; egy egyedi mágiaöntő rendszert, egy dinamikus, félig nyitott világot, ahol felfedezhetik, rejtvényeket oldhatnak meg és intelligens NPC-kkel léphetnek kapcsolatba.

A kütyük, fegyverek, képességek és mágiák széles skálája áll majd a játékosok rendelkezésére, hogy kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbb játékstílust, miközben átkelnek az Ősvilágban leselkedő veszélyeken. Az alternatív ókori világ egyesíti Babilon és Egyiptom népszerű helyszíneit a techno-fantasyval vegyítve. A játékosok újragondolják Bábel tornyának legendáját a mitikus torony egyedülálló, kitalált fantasy elbeszélésével. A harci rendszer előnyben részesíti (és jutalmazza) a csatatér irányítását, az ellenség gyenge pontjainak megtalálását, a fegyverek és képességek kombinálását, valamint a környezet kihasználását a dominanciához. A GraviOrb egy univerzális eszköz, amely lehetővé teszi a gravitációs erő használatát a dinamikus világban, ahol az eseményeket nem csak a szkriptek váltják ki, hanem a szürke erkölcs és a játékosok által meghozandó döntések is. Az interaktív jelenetekkel ellátott, eredeti elbeszélő rendszerrel rendelkező világa nem illeszkedik a fekete-fehér erkölcsbe, és arra kényszeríti a játékosokat, hogy nehéz döntéseket hozzanak útjuk során, amelyeknek valódi hatása lesz a körülöttük lévő világra.

A Babylon X meg nem határozott konzolokra és PC-re készül.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu