Halloween az Xbox Game Passon: így kedveskedik a szolgáltatás a horror-rajongóknak! [VIDEO]

Az Xbox Game Pass egyik legjobb horrorjátéka nagy frissítésben részesül, amely még kíméletlenebbé teszi, éppen Halloween előtt. Egy klasszikus horrorjáték pedig a Game Pass Ultimate-re érkezik.

 

 

Az Amnesia: The Bunker egy hatalmas frissítést kapott! Ez a több tucatnyi kisebb fejlesztés mellett több jelentős funkcióval is bővíti a játékot. Az új kiadás tehát még vonzóbbá teszi az Xbox Game Pass horrorcímek választékát, éppen időben Halloween előtt.

A Frictional Games stúdió már szeptember eleje óta oszt meg ízelítőket a legújabb Amnesia: The Bunker frissítésről. A patchben bevezetett legnagyobb újdonság a Shell Shock mód formájában érkezik, amit a fejlesztők a játék eddigi legdurvább nehézségi szintjének neveznek.

A svéd stúdió bejelentette, hogy a negyedik Amnesia-játék legújabb frissítése október 25-től letölthető. A mellékelt Shell Shock mód egyértelműen a végső kihívásra vágyó játékosokat szolgálja ki. Az új javítás egyúttal a Custom nehézségi szint hozzáadásának köszönhetően elérhetőbbé teszi a játékot. Ahogy a neve is sugallja, ez a funkció a játékosok számára a játék által támasztott kihívás általános szintjének finomhangolását teszi lehetővé. A Custom mód tehát megismételheti a Shell Shock élményét. Valamint megkönnyítheti az Amnesia: The Bunker legyőzésének folyamatát azzal, hogy könnyebbé teszi azt.

Egy figyelemre méltó kikötés, hogy mind a Shell Shock, mind a Custom mód az Amnesia: The Bunker New Game Plus kínálatának része. Így a játékosoknak legalább egyszer végig kell játszaniuk a történet eredeti változatát. Alternatívaként a fejlesztők egy olyan csalást is implementáltak, amellyel bárki azonnal hozzáférhet mindkét halloweeni kiegészítéshez a játékban. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy a főmenüben kiválasztjuk a New Game opciót. Utána tíz másodpercig lenyomva tartjuk bármelyik billentyűt vagy gombot, kivéve azt, amelyik visszalép az előző képernyőre.

Ekkor közvetlenül a kijelző bal alsó sarkában lévő Folytatás gomb felett megjelenik a „Unlock New Game+” felirat.

A halloweeni frissítés egy új pályát is bevezet, a Training Grounds-ot. A pálya a játék egyszeri legyőzése után a főmenüből lesz elérhető. Végül a javítás több mint 70 játékmenetbeli javítást és hibajavítást tartalmaz, ahogy az a hivatalos changelogból kiderül. (Lásd a linket a cikk végén!)

 

 

Az eredeti Dead Space és az új kiadás kreatív igazgatói egy podcastban beszélgetnek arról, hogyan kell elkészíteni egy hű remake-et. Halloween

 

 

Egy horrorlegenda érkezik Halloween tiszteletére az Ultimate-re

 

Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetési szolgáltatás három újabb játékkal bővült. Ezek már most elérhetőek az előfizetők számára. A játékok közül kettő a konzolos Game Pass és a PC Game Pass előfizetők számára is elérhető.

Ám azoknak, akik mindhárom játékhoz hozzá szeretnének férni, meg kell győződniük arról, hogy a szolgáltatás Xbox Game Pass Ultimate szintjére iratkoztak fel.

Az Xbox Game Pass Ultimate ugyanis hozzáférést biztosít az előfizetőknek az EA Playhez. Az EA Play, a beavatatlanok számára az EA előfizetéses szolgáltatása. A felhasználók egy díj ellenében hozzáférést kapnak az EA számos játékához, különböző egyéb bónuszokkal együtt.

Tehát, az Ultimate előfizetők mostantól a felhőben, a PC-n és az Xbox Series X/S konzolokon is játszhatnak a kritikusok által is elismert Dead Space remake-kel. Addig is a vanilla Game Passra és a PC Game Passra előfizetők játszhatnak a Frog Detective-vel: The Entire Mystery és a Mineko’s Night Market című első napi játékot is. A PC-s Game Passra előfizetők már eddig is hozzáférhettek a Frog Detective-hez, Ám ez az első alkalom, hogy a Game Pass előfizetők számára konzolon is elérhetővé válik a gyűjtemény.

 

Új Xbox Game Pass-játékok:

  • Dead Space (Cloud/PC/Xbox Series X) – Csak EA Play/Game Pass Ultimate
  • Frog Detective: The Entire Mystery (Cloud/Konzolok) – PC-n már kapható
  • Mineko’s Night Market (Cloud/Konzolok/PC)

 

A fenti játékok közül egyértelműen a Dead Space remake a legfőbb cím. Az év egyik legnagyobb játékmegjelenése, az EA Motive stúdiójának Dead Space remake-je dicséretet kapott, mert sikeresen modernizálta a sci-fi túlélő-horror klasszikusát. A Dead Space remake az egyik legjelentősebb EA-játék, amely az elmúlt évben jelent meg, így az EA Play és az Xbox Game Pass Ultimate számára is nagy fogás. Horror-rajongóknak pedig kötelező, főleg most, amikor szezonja van a műfajnak. Kellemes borzongást mindenkinek!

Forrás: Frictional Games, Kotaku

 

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu