Remake készülhet a tizedik születésnapját ünneplő Assassin’s Creed IV: Black Flag-ből?!

Az Assassin’s Creed IV: Black Flag a Ubisoft népszerű sorozatának egyik legkedveltebb darabja. A rajongók a 10. évfordulóra egy remake-et követelnek, ami talán el is készülhet…

 

 

Az Assassin’s Creed IV: Black Flag eredetileg 2013 októberében jelent meg PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és Nintendo Wii U-ra. Majd a következő hónapban PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is. A kritikusok és a rajongók egyaránt elismerően nyilatkoztak róla, hiszen a Metacritic weboldalon 88-as pontszámot kapott. Érdemes elolvasnotok friss retro-kritikánkat a játékról!

A játék 1715 és 1722 között, a kalózkodás aranykorában játszódik, Edward Kenway főszereplésével. A legendás Ezio Auditore óta nem látott mennyiségű karizmával.

Az Assassin’s Creed IV: Black Flagben úgy fedezheted fel a nyílt tengereket, ahogyan azt korábban egyetlen videójátékban sem tehetted meg.

A Ubisoft-sorozat sok rajongójának az Assassin’s Creed IV: Black Flag vitathatatlanul a kedvenc része. Olyannyira, hogy számtalan órát töltöttek a játék befejezésével többféle platformon. Így nem meglepő, hogy rengeteg rajongó egy remake-et követel, hiszen igazán eljött az ideje.

Sőt, már 2023 júliusában felröppentek a pletykák, miszerint a Ubisoft jelenleg is dolgozik az Assassin’s Creed IV: Black Flag alapjaiból felépített remake-en. A rajongók pedig abban reménykednek, hogy a matrózénekeket békén hagyják. Hogy ezek a pletykák igaznak bizonyulnak-e, azt csak az idő fogja megmondani.

A Ubisoft a 10. évforduló alkalmából köszönetet mondott a rajongóknak. „Ma ünnepeljük az Assassin’s Creed IV: Black Flag 10. évfordulóját!” – tweetelte a cég. „Több mint 34 millió kalóz vágott bele ebbe a felejthetetlen kalandba a Karib-tengeren keresztül. Köszönjük, hogy velünk együtt tettétek meg ezt az utazást! Mi a kedvenc emléked a játékból?”

A tweetre reagálva a rajongók könyörögtek a Ubisoftnak, hogy adják meg nekünk a remake-et, amire vágyunk. „A Black Flag modern színvonalú remake-je több funkcióval, ez ösztönözne minket arra, hogy elővegyük és még jobban felfedezzük a dolgokat” – kérte 19Icardi05.

„Látva, hogy milyen sikeres volt ez a játék, látnunk kellene, hogy ez az a fajta játék, amivel az emberek játszani akarnak. Az Assassin’s Creed RED és a HEXE után érdemes elgondolkodni rajta imo.”

A téma tele volt rajongókkal is, akik egy modern remasterért vagy akár csak egy 4K/60fps frissítésért könyörögtek PlayStation 5 és Xbox Series X|S platformokon. Hogy a Ubisoft válaszol-e az újgenerációs frissítésért szóló könyörgésekre, az még nem derül ki. Ám sosem lehet tudni. Kivéve persze, ha a Ubisoft újraalkotja a játékot, amely esetben egy újgenerációs remaster vagy frissítés valószínűtlen lehet.

Forrás: Metacritic, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu