Ubisoft-játékok felé tart a digitális kaszás: több online szolgáltatás áll le!

A régebbi játékok egyszerűen nem élik teljesen túl: egyik cég sem nagyon törekszik arra, hogy a hosszú ideje megjelent címek online szolgáltatásait megőrizzék.

 

A Ubisoft közölte, hogy további „régebbi játékai” esetében kapcsolja le azok online szolgáltatásait. 10 játékot nevezett meg, ezeket és célplatformjaikat fel is soroljuk: Assassin’s Creed II (Xbox 360), Assassin’s Creed Brotherhood (Mac), Assassin’s Creed Liberation HD (PlayStation 3, Xbox 360), Assassin’s Creed Revelations (PC), Ghost Recon Future Soldier (PC), Heroes of Might and Magic VI (PC), NCIS (PC), R.U.S.E (PC), Splinter Cell: Conviction (Xbox 360), Trials Evolution (PC).

A szerverek lekapcsolásának időpontja január 25-e. Ha ez megtörténik, ezekben a játékokban nem lesz mód többjátékos játékra, nem linkelhetjük a Ubisoft-fiókunkat, továbbá az online szolgáltatások is elérhetetlenné válnak. Néhány játék a listán már átesett a szerverek kikapcsolásán, de ezt más platformokon ejtette meg a francia kiadó még tavaly. Szóval Yves Guillemoték lényegében kivártak a kritikus hangok elcsendesülésével… de mindig is ezt csinálják a sunyi, nem a játékosok igényeit szem előtt tartó kiadók.

„A régebbi játékok ilyen szolgáltatásainak leállítását nem vesszük félvállról, de ez szükségszerű, mivel az ezeket a szolgáltatásokat működtető technológia elavulttá vált. Az alábbiakban az érintett játékok és platformok listáját találod. A leállás hatásainak részletes leírását a frissített önsegítő cikkünkben találod,” írta a Ubisoft.

A múlt héten hallottuk azt a francia kiadótól, hogy egy nagyobb játékot elhalasztott, így az nem 2024 első három hónapjában jelenik meg, hanem a második negyedévben. Bár nem közölte a cég, hogy melyik játékról van szó, beszámoltunk arról, hogy ez a Massive Entertainment játéka, a Star Wars: Outlaws lehet, így ez lehet a Ubisoft következő üzleti évének (amely április elsején kezdődik) első nagy dobása. Arról is beszámoltunk, hogy a Skull & Bones is halasztást kapott… de őszintén, a Sea of Thieves mellett mekkora igény van még egy ilyen játékra?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu