Nintendo Switch 2: mit tudunk jelenleg a kézikonzol leendő teljesítményéről? [VIDEO]

TECH HÍREK – Sajnos úgy tűnik, a Nintendo Switch 2 esetében elfelejthetjük a 4K-s grafikát, de így sem tűnik rossznak a masina.

 

 

Ha arra számítottál, hogy a közelgő Nintendo Switch 2 lesz a Nintendo belépője a 4K-s játékok világába, akkor egyelőre érdemes visszafogni ezeket a várakozásokat.

A Digital Foundry DF Direct Weekly podcast egyik legutóbbi epizódjában Richard Leadbetter társ-műsorvezető elmondta, hogy forrásai szerint az Nvidia egyedi T239 processzora – amely állítólag a Switch 2-t fogja hajtani – nem fog Deep Learning Acceleratorral (DLA) rendelkezni. Leadbetter azt állítja, hogy ez „meglehetősen jelentősen korlátozná a DLSS (Deep Learning Super Sampling) életképességét”.

Ha forrásai pontosak, akkor a Nintendo Switch 2-ben a DLSS valószínűleg 1080p felskálázásra vagy esetleg 1440p-re korlátozódna bizonyos játékoknál.

A DF Direct Weekly legutóbbi epizódjának klipjét az alábbi beágyazott videóban nézheted meg (az IGN-en keresztül).

Ez a Digital Foundry jelentésének folytatásaként szolgál, amely az Nvidia T239-et azonosította, mint azt a chipet, amely valószínűleg letaszítja a Tegra X1-et a Switch 2-ben. Abban a jelentésben Leadbetter kifejtette, hogy egy DLA jelentősen csökkentené a DLSS számítási költségeit az eszközön. Enélkül a kézikonzol nem lesz képes hasonló meggyőző eredményeket elérni. Ugyanakkor a T239 teljesítménye a paraméterei alapján már önmagában komoly előrelépést jelent a Switch-hez képest.

A Nintendo sosem a grafikára vagy a teljesítményre tette fel a kalapját. Így a 4K kihagyása egy újabb generáció esetében nem lenne túl meglepő. Ez azonban csalódást okozhat azoknak a rajongóknak, akik azt várták, hogy a Switch 2 teljes mértékben kihasználja a 4K tévékészülékeik adta lehetőségeket. Tegyük hozzá: amint megjelenik a Mario Kart X, úgysem a felbontása miatt fogja megvenni senki, ahogyan a következő Zeldát sem…

Forrás: IGN, EuroGamer, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu