Nintendo Switch 2: lazán tudnia kell a 1080p-t a sugárkövetéssel is [VIDEO]

Ezúttal egy nagyobb publikációtól hallhatjuk, hogy a Nintendo Switch hivatalosan még névtelen utódja (ezért is nevezzük Switch 2-nek…) miképp lesz képes olyan teljesítményre, amit el is várhatunk a japán cég következő generációs hardverétől.

 

A Nintendo Switch 2-t állítólag az Nvidia Tegra T234-es processzorának egyedi változata, a Tegra T239-es fogja meghajtani. A Digital Foundry pedig egy új elemzést tett közzé. Ebben megvizsgálják, hogy milyen teljesítményre lehet képes a „zöldek” hardvere, ha annak képességeit imitálják. Ehhez egy Dell Vostro 5630-as laptopot használtak.

Ebben egy Core i7 1360p CPU, 16 GB LPDDR5 RAM (4800 MHz-en), továbbá egy Nvidia GeForce RTX 2050 található. Az Nvidia videókártyája ugyanarra a szilikonra épül mint az eggyel újabb generációjú, Ampere-alapú RTX 3050 és RTX 3050 Ti. Annyi a különbség, hogy harmadával több CUDA mag van a laptopban mint a T239-esen (2048, nem pedig 1536). A 64-bites interfészen a GPU hasonló memória-sávszélességet kínál mint amire a Nintendo Switch utódja lesz képes, igaz, a japán cég termékében nem csak 4 GB VRAM lesz…

A The Matrix Awakens techdemóról hallottuk már, hogy az új Nintendo-konzolon sugárkövetéssel képes volt futni (miközben a demót magát valaki egész pofátlan módon pénzért kínálja a Steamen jelenleg 19,5 euróért, tehát kb. 8 ezer forintért!?), de a Dellen nem tudott, ám más játékok igen. A Fortnite (Unreal Engine 5, Lumen), a Death Stranding, a Control, a Cyberpunk 2077, továbbá A Plague Tale: Requiem mind elfutott a laptopon. A DLSS-nek köszönhetően minden esetben több mint 30 FPS volt a frame rate a sugárkövetéssel (ahol ez lehetséges volt) 1080p felbontáson, de néhány esetben 1440p-n is korrekt teljesítményt láthatunk.

Szóval ebből kiindulva véli úgy a Digital Foundry, hogy a Nintendo új hardvere képes lesz jó teljesítményt felmutatni, és a PlayStation 4/Xbox One szintjét eléri, miközben az Nvidia felskálázó technológiája is nagy szerepet játszik ebben…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu