Véletlenül kiszivárgott egy Left 4 Dead prototípus a Valve-tól

A Valve véletlenül kiszivárogtatta az eredeti Left 4 Dead prototípus buildjét, miután az utat talált a Counter-Strike 1.6 frissítésében.

 

Az eredeti Left 4 Dead egy korai buildjét szivárogtatta ki véletlenül a fejlesztő Valve. Sokak számára a Left 4 Dead még mindig a kooperatív lövöldözős játékok etalonja, annak ellenére, hogy sokan próbálták máshol megismételni a varázsát olyan címekkel, mint a Back 4 Blood. Most a játékosok bepillantást nyerhettek a játék néhány korai technológiájába.

A furcsa kiszivárgás mindössze néhány hónappal azután történt, hogy a Valve 14 évvel a játék eredeti megjelenése után meglepő frissítést adott ki a Left 4 Dead 2-höz. Bár többnyire apró javításokról volt szó, jó látni, hogy a stúdió támogatja a játékot, amíg az aktív marad. A Valve-nak már van ilyen története – a 16 éves Team Fortress 2 címet is továbbra is támogatja, amely továbbra is az egyik legtöbbet játszott játék a Steamen. A legtöbb fejlesztő ilyen hosszú idő után már felhagyott volna a címeivel, de a Valve éppen ezért továbbra is a játékipar egyik legmegbecsültebb stúdiója.

A korai technológiáról készült felvételeket Gabe Follower tartalomkészítő tette közzé a Twitteren. Úgy tűnik, hogy a „Terror Strike” nevű prototípust véletlenül a Counter-Strike 1.6 frissítéseként tolták ki, miután a játékot nemrég frissítették, hogy kijavítsanak néhány nem szándékos hibát, amelyet a Half-Life 1 25. évfordulós javítócsomagja okozott. A Terror Strike korábban soha nem szerepelt egyetlen Counter-Strike játékban sem, és jelenleg nem tudni, hogy a Valve-nak hogyan sikerült véletlenül a frissítés során betolni.

Maga a játékmenet sok rajongó számára lenyűgöző látványt nyújt. A játékos egy lezárt térképen rohangál, miközben „zombik” üldözik a Counter-Strike terrorelhárító modelljét használva. Ami talán a legérdekesebb, hogy a játékos valóban bombát helyez el, ugyanúgy, ahogy a Counter-Strike-ban a játékosok teszik. Ez a Left 4 Dead hordáihoz hasonló hangjelzést okoz, tehát úgy tűnik, hogy a bomba funkció nem csak egy Counter-Strike átvétel volt. Ha ez megvalósult volna, az hatalmas változást jelentett volna ahhoz képest, amit a játékosok végül 2008-ban kaptak.

Bár a régi prototípusokat nézegetni szórakoztató, nem titok, hogy a Left 4 Dead franchise rajongói szeretnének egy folytatást a jövőben. Az év elején a Counter-Strike 2 fájljaiban találtak egy Left 4 Dead 3 utalást, amikor a játék bétája megjelent. Az évek során rengeteg ilyen apró utalás került be a Valve termékeibe, bár a konkrét hírek a stúdió részéről teljesen rádiócsendben voltak, és semmi jel nem utalt arra, hogy lesz-e folytatás, vagy ha igen, mikor. A 2009-es Left 4 Dead 2 ennyi év után is játszható, játékmenete tartja magát, és aktív közösséggel rendelkezik PC-n. Remélhetőleg a Valve ezúttal is megtöri a „3” átkot, és megadja a játékosoknak azt, amire vágynak.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu