Hiába 26 éves, a Virtua Fighter 3 újabb kiadást kap! [VIDEO]

Több mint két és fél évtizede, hogy megjelent a japán játéktermekben a „hármas virtuális harc”, a SEGA továbbra is törődik a franchise ezen epizódjával.

 

A japán kiadó közölte, hogy november 28-án Japánban már meg is jelenik a Virtua Fighter 3 új verziója, amit Virtua Fighter 3tb Online-nak kereszteltek el. Az eredeti Virtua Fighter 3tb 1997 szeptemberében indult el, és a játék címében a tb a 3 vs. 3 csapatos küzdelemre vonatkozó formátumra utal. Új skillek, illetve balanszolás is történik, így az eredeti játékhoz képest egy kissé eltérő élményt kapnak a játéktermi játékosok.

A játék címében az Online sem véletlen, ugyanis a Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown technológiájából átemelték az online harcokat, így a japán játékosok másokkal is megküzdhetnek az interneten keresztül. Lesz Aime kártyatámogatás is, így a játékosok neve és eredményei is felbukkannak. Ezeket meg lehet tekinteni, illetve szerkeszteni is lehet a játék erre fenntartott weboldalán, így arrafelé továbbra sem felejtik el a franchise régebbi, de ma is korrekt élményeket kínáló epizódját.

A SEGA verekedős játékfranchise-a 2010 óta nem kapott új fő epizódot. Akkor jelent meg ugyanis a Virtua Fighter 5 Final Showdown, amely 2012-ben Xbox 360-as és PlayStation 3-as portot is kapott. 2016-ban, a Yakuza 6: The Song of Life-ban minijátékként felbukkant pluszként. Ezután 2021-ben új verziót kapott a játék, amit ekkor már Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown néven ismerhettünk. Fejlettebb grafikát, új online funkciókat kapott, és a fejlesztők a SEGA AM2-es és a Ryu Ga Gotoku Studio csapatainak embereiből álltak össze (és a technológia is a Dragon Engine-re lett pakolva, így „Yakuzás alapokról” beszélhetünk).

Vajon másfél évtized után a SEGA neki fog-e látni a Virtua Fighter 6-nak? Ideje lenne, mert több újrakiadás lesz a VF5-ből mint a The Last of Usból, vagy (hogy a műfajba illő példával éljünk) a Street Fighter II-ből…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu